Min side Meld fra
Kontakt oss

Forlenger strenge regler i Fredrikstad

Fredag 30. april sendte regjeringen ut pressemelding om at de strenge koronatiltakene i Fredrikstad forlenges med ytterligere én uke. Nå gjelder reglene i utgangspunktet til og med 16. mai.

Fredrikstad hadde de strengeste tiltakene, også kjent som tiltaksnivå 5A, fra 16. mars til 25. april. Da ble kommunen flyttet til tiltaksnivå 5B, i utgangspunktet fram til og med 9. mai.

Fredrikstad kommune ble ikke involvert eller informert i forkant av beslutningen og var ikke forberedt på at regjeringen nå forlenger de strenge reglene med enda én uke. 

Ordforer-Jon-Ivar-Nygard-offisielt-web.jpg

– Jeg hadde håpet vi skulle få bestemme selv hva slags tiltak vi skal ha etter 9. mai og er overrasket over gårsdagens beslutning fra regjeringen, sier ordfører Jon-Ivar Nygård.

Skal vurderes til uka

I pressemeldingen fra regjeringen står det også at tiltaksnivået skal vurderes på nytt før den 9. mai. Men i utgangspunktet betyr den nye beslutningen at tiltaksnivå 5B gjelder til og med 16. mai.

Det betyr at treningssentrene må vente enda en uke med å åpne, og at det fortsatt vil være skjenkeforbud og forbud mot arrangementer og plikt til å bruke munnbind der du ikke kan holde nok avstand. Hele regelverket finner du her.

Sist oppdatert: 01. mai 2021