Min side Meld fra
Kontakt oss

Forlenger rødt nivå på skolene

Artikkelen du leser er over to uker gammel. Informasjonene kan være utdatert. Se siste nytt fra kommunen på: Aktuelt
Kommuneoverlegen har i samråd med kriseledelsen besluttet at alle grunnskoler og videregående skoler i Fredrikstad kommune videreføres på rødt nivå i to nye uker.

Anne Kristine Nitter-for web.jpg

Kommuneoverlege Anne Kristine Nitter

Skolene settes dermed på rødt nivå fram til og med 30. april. For barneskolene vil det bli gjort en ny vurdering i slutten av uke 16 for eventuell overgang til gult nivå en uke tidligere.  

– Smittesituasjonen i Fredrikstad vurderes nå som stabil, og vi er forsiktige optimister med tanke på at vi vil se nedgang i smittetallene i ukene som kommer. Samtidig har andelen barn og unge blant de smittede økt fra omkring 30 prosent til omkring 40 prosent de siste ukene. Det er viktig å understreke at disse i all hovedsak smittes i hjemmet. Likevel utgjør tallene en risiko for utbredt karantenering, og vi vurderer at opplæringssituasjonen vil være mer stabil for de fleste med rødt nivå nå i forhold til tilbakegang til gult nivå, sier kommuneoverlege Anne Kristine Nitter.  

– Vi har forståelse for at rødt nivå enda en tid er tungt for mange barn og unge. Vi vet at det også skaper utfordringer for en del foresatte. Vi setter pris på fleksibiliteten og samarbeidsviljen og vet at mange strekker seg langt for å få hverdagen til å gå opp med sen levering og tidlig henting, sier direktør i Seksjon for utdanning og oppvekst Marianne Bekker.  

– Vi ser at smittesituasjonen nå gir økt risiko for karantene. På rødt nivå reduserer vi antall nærkontakter for alle og med det også risikoen for å bli utsatt for smitte, fortsetter hun.   Beslutning om videre tiltaksnivå fra 3.mai vil bli kommunisert senest 29.april.  

Sist oppdatert: 15. april 2021