Min side Meld fra
Kontakt oss

Barn og unge kan trene - alkoholservering til kl. 21

Artikkelen du leser er over to uker gammel. Informasjonene kan være utdatert. Se siste nytt fra kommunen på: Aktuelt
Formannskapet vedtok ikke innskjerpinger om at ungdom over ungdomsskolealder ikke skal kunne drive sine fritidsaktiviteter. Dermed kan alle barn og unge i Fredrikstad drive fullt ut med sine fritidsaktiviteter fra nå av.

Samtidig vedtok formannskapet en forskrift som sier at serveringssteder med matservering kan servere alkohol frem til kl. 21.00. Dette gjeler fra fredag.

Ungdomsskolene drifter på gult nivå fra og med uke 4, og fritidsaktiviteter for barn og unge kan starte opp igjen allerede denne uka.

Det understrekes at nasjonale råd og bestemmelser må følges, inkludert rådene om å begrense sosial kontakt, og å avlyse eller utsette arrangementer, med de unntak som gjelder.

Disse lokale koronaforskriftene gjelder nå

 • Munnbindpåbud på offentlig sted, der det ikke er mulig å holde minst én meters avstand til andre, videreføres.
 • Antallsbegrensning i butikker og på kjøpesentre videreføres.
 • Treningssentre kan åpne for individuell aktivitet, men ikke gruppetimer. Avstand må overholdes.
 • Stenging av svømmehaller (med nye unntak for barn og unge under 20 år til og med ungdomsskolealder og for enkeltkohorter), bingolokaler, lekeland etc. videreføres.
 • Spisesteder/restauranter kan servere alkohol til kl.21, i forbindelse med faktisk matservering og bespisning ved bord.

Dette ble vedtatt av Formannskapet torsdag 21. januar og ny forskrift trer i kraft fra og med 22.01.2021.

Lokale koronatiltak og lettelser
I tillegg til den lokale forskriften gjelder følgende lokale anbefalinger, tiltak og lettelser for Fredrikstad den kommende perioden:

 • Fritidsaktiviteter og trening for barn og unge under 20 år kan nå gå som normalt, både ute og inne. Avstand skal tilstrebes i alle situasjoner, unntatt der kortere avstand er nødvendig for å kunne utøve aktiviteten (eks. fotball, teater, etc.). Kamper, cuper, stevner mv. må fortsatt utsettes.
 • Skatehallen gjenåpner 22. januar, med begrensning i antall besøkende.
 • Virksomhet Fritid i Fredrikstad kommune vil tilby en kombinasjon av gruppepåmelding til enkelte tilbud inne på klubbene (begrenset besøk), oppsøkende aktivitet, digital fritidsklubb (Discord) og enkelte uteaktiviteter i nærmiljøene.
 • Arrangementer, konserter, utstillinger med videre der kommunen er ansvarlig arrangør, eksempelvis Fredrikstad Kino, Den kulturelle spaserstokken, programmet på kulturhusene, etc. holdes fortsatt på vent/utsettes eller avlyses, i tråd med nasjonale anbefalinger. Kommunens kulturhus vil ikke lenger være stengt for leietakere.

Tiltaksnivå i skolene, fastsatt av kommuneoverlegene

 • Ungdomsskolene driftes på gult tiltaksnivå fra og med mandag 25. januar 2021.
 • De videregående skolene i Fredrikstad driftes videre på rødt tiltaksnivå.

 

Sist oppdatert: 22. januar 2021