Hva kan vi hjelpe deg med?

Foreslår å oppdatere arealplanen oftere

– Jeg mener det er viktig å rullere kommuneplanens arealdel hyppigere. Dette er også ett av forslagene i en rapport som ser på samarbeidet mellom kommunen og eiendomsutviklere, sier kommunalsjef i Seksjon for kultur, miljø og byutvikling, Bente Meinert.

– Flere utviklere har vært frustrert over at dagens arealplan er fra 2011. Vi håper at ved å rullere arealplanen oftere, vil vi være sikre på at planen er i tråd med dagens samfunnsutvikling, sier Meinert.

Hun bestilte derfor samhandlings-rapporten fra konsulentselskapet WSP for å bedre planprosessene i kommunen. I arbeidet med rapporten er flere sentrale eiendomsutviklere og konsulenter blitt intervjuet, og saksbehandlere i kommunen har uttalt seg.

Se hele rapporten

– Kommunen som planmyndighet må påse at alle prosjekter er i tråd med overordnet plan og lovverk. Når vi får søknader på prosjekter som ikke er i tråd med planen tar det, veldig forneklet forklart, lengre tid å behandle, sier Meinert.

– Rapporten inneholder flere gode forslag til forbedringer. Mye er vi allerede i gang med og noe kommer vi til å gjøre nå fremover. Da vi tok initiativ til denne gjennomgangen var målet at byen skal fortsette å utvikle seg til et enda bedre sted å bo, jobbe og besøke. Med dette grunnlagsmaterialet er sjansene større for at vi skal nå disse målene, sier Meinert.

Fredrikstad kommune er i disse dager i gang med å rullere både kommuneplanens samfunnsdel og arealdelen. Meinert forteller at hyppigere rullering av arealdelen vil bli foreslått i planstrategien som skal behandles av bystyret i 2018. Hun ser for seg full rullering hvert fjerde år, med mulighet for mindre justeringer årlig.

Sist oppdatert: 07. desember 2017

bilde