Min side Meld fra
Kontakt oss

Foreslår å fjerne de lokale koronareglene

Artikkelen du leser er over to uker gammel. Informasjonene kan være utdatert. Se siste nytt fra kommunen på: Aktuelt
Formannskapet i Fredrikstad kommune skal torsdag 10. juni behandle sak om å oppheve den lokale koronaforskriften.

Lave smittetall og få tilfeller med ukjent smittevei har ført til at Fredrikstad er flyttet fra risikonivå tre til risikonivå to.

– Smittesituasjonen i kommunen kan i dag beskrives som oversiktlig, og stabil på et lavt nivå. Etter en samlet vurdering mener vi derfor at det nå er forsvarlig å gå videre med gjenåpningen av Fredrikstad før den lokale forskriften opprinnelig var planlagt å utløpe, sier kommuneoverlege Lise Wangberg Storhaug.

– Dersom formannskapet på torsdag vedtar å oppheve den lokale forskriften, er det veldig viktig at hver enkelt av oss i tiden som kommer tar ansvar for å overholde smittevernrådene. Vi ser stadig eksempler fra andre kommuner på at smitten kan blusse opp igjen uten forvarsel. Så hold deg hjemme når du er syk, og test deg, vask hendene ofte og godt, og hold avstand, sier kommuneoverlegen.

Etter et halvt år med ekstra strenge regler for Fredrikstad synes ordfører Jon Ivar Nygård det er veldig gledelig at smittesituasjonen endelig tillater at vi kan fjerne den lokale koronaforskriften

– Dette vil også bety at kommunen kan gå videre til trinn 3 i den nasjonale gjenåpningsplanen, så snart regjeringen beslutter det.

– Til tross for en oversiktlig smittesituasjon og lavere tiltaksnivå, er det fortsatt grunn til å minne om at folk må følge de til enhver tid gjeldende reglene. Dersom vi på torsdag beslutter å oppheve den lokale koronaforskriften, er det reglene i den nasjonale forskriften og de nasjonale rådene som vil gjelde. Det innebærer at vi kan ha noe lengre skjenketider, at man kan samles noen flere i sosiale lag, osv., men det vil altså fortsatt være relativt strenge regler å forholde seg til, understreker ordfører Jon-Ivar Nygård.

Torsdagens formannskapsmøte begynner klokken 12.00.

Sist oppdatert: 08. juni 2021