Min side Meld fra
Kontakt oss

Foreløpig ingen endring i tiltaksnivået i Fredrikstad

Artikkelen du leser er over to uker gammel. Informasjonene kan være utdatert. Se siste nytt fra kommunen på: Aktuelt
Som følge av at det er påvist en mutert variant av koronaviruset i Nordre Follo har regjeringen lørdag 23. januar strammet inn på koronareglene for flere kommuner i Oslo-regionen. Fredrikstad er foreløpig ikke berørt.

Fra og med klokken 12 lørdag 23. januar ble det iverksatt kraftige tiltak i flere kommuner på Østlandet; Oslo, Enebakk, Ås, Vestby, Nesodden, Indre Østfold, Moss, Frogn og Våler, i tillegg til Nordre Follo. Fredrikstad er foreløpig ikke berørt.

– Kriseledelsen i Fredrikstad følger situasjonen nøye. Vi er i dialog med nasjonale myndigheter, og vurderer fortløpende behovet for å iverksette strengere smitteverntiltak også her, sier ordfører i Fredrikstad Jon-Ivar Nygård.

– Kommunene som er omfattet av de strengeste tiltakene er hovedsakelig nabokommunene til Nordre Follo. For øyeblikket arbeides det nasjonalt med å avklare reglene for strengere tiltaksnivå også for nabokommunene til nabokommunene til Nordre Follo, samt noen nærmere utvalgte kommuner. Med tre kommuner mellom Fredrikstad og Nordre Follo er ikke vi omfattet av tiltakene i denne omgang. Smittesituasjonen kan imidlertid endre seg raskt, og vi er beredt til å endre tiltaksnivå på kort varsel, sier ordfører i Fredrikstad Jon-Ivar Nygård.

– Situasjonen tatt i betraktning er det på sin plass å oppfordre befolkningen også i Fredrikstad til å begrense sin reisevirksomhet til det som er helt nødvendig, og være ekstra flinke til å følge smittevernreglene i dagene som kommer, sier ordfører Jon-Ivar Nygård.

Test deg!
De siste to ukene har vi sett at færre personer i Fredrikstad tester seg. Det har bekymret kommuneoverlegene, og denne bekymringen styrkes når vi nå vet at den muterte virusvarianten er påvist i Nordre Follo.

–Vi oppfordrer alle til å være raskt ute med å teste seg nesten uavhengig av hvilke helsesymptomer man nå måtte registrere. Vi ser at koronavirus kan gi alle varianter av symptomer, f.eks. hodepine, magesmerter, og slapphet, i tillegg til de mer klassiske luftveissymptomene, som feber, tungpust og tap av smaks- og luktesans, sier kommuneoverlege Anne Kristine Nitter.

Sist oppdatert: 25. januar 2021