Min side Meld fra

Foredrag: Folkehelse og livsmestring i skolen

14. mai ønsker Aktive Fredrikstad velkommen til et åpent og gratis foredrag på Litteraturhuset om hvordan skolen kan spille en sentral rolle i folkehelsearbeidet.
Foto: Trine Sirnes

I aktivitetsuka 10.-16. mai retter vi søkelyset på hvordan vi som kommune kan få flere folk mer aktive. Det handler ikke nødvendigvis om trening, men å ha et sted å gå til, å høre til, ha et nettverk som betyr noe.

Hvordan kan skolen spille en rolle i dette?

Foredraget passer godt for deg som jobber innen oppvekstfeltet, innen helse og/eller samfunnsplanlegging. Eller er du bare rett og slett samfunnsengasjert? Da vil dette være et interessant tema og kanskje en øyeåpner.

Foredragsholder er Camilla Ihlebæk, instituttleder og professor i folkehelsevitenskap ved NMBU. Hun underviser og veileder studenter på masterstudiet i folkehelsevitenskap.

Forskningsinteressene til Camilla er de siste årene i hovedsak konsentrert omkring helsefremmende miljø og omgivelser, sosial bærekraft, og folkehelsepartnerskap. Men hun forsker også på subjektive helseplager, psykososialt arbeidsmiljø, arbeidsdeltakelse og sykefravær, arbeidsrettet rehabilitering, helseteknologi og moderne helsebekymringer. Hun er kjent for å formidle relativ tungt fagstoff på en enkel måte.

• Tirsdag 14. mai, kl 19.00
  • Litteraturhuset i Fredrikstad, sal Thygesen
  • Arrangementet er gratis og åpent for alle
  • Ingen påmelding