Flere koronasmittede i Sarpsborg og Fredrikstad

Det er bekreftet 38 nye smittetilfeller med koronavirus i Sarpsborg og Fredrikstad onsdag, etter rekordstor testing. Smitten er fortsatt begrenset til det samme miljøet.

– Resultatene vi har fått det siste døgnet viser at vi fortsatt har kontroll på smittesituasjonen, sier kommuneoverlege Sofie Lund Danielsen i Fredrikstad kommune.

– Alle som var på arrangementet i Sarpsborg forrige uke og deres kjente nærkontakter ble raskt satt i karantene. Det er disse som er testet og som vi ser resultatet av nå, fortsetter hun.

Det ble tirsdag 1. september testet 279 personer i Fredrikstad og 172 i Sarpsborg. Dette er det høyeste antallet Fredrikstad har testet på ett døgn, og et av de høyeste i Sarpsborg.

I Fredrikstad er det i løpet av dagen bekreftet 26 nye smittetilfeller og i Sarpsborg 12 nye. Alle disse har sammenheng med utbruddet knyttet til høytidsfeiringen i Sarpsborg. Så langt er det totalt 80 smittede i dette utbruddet. Det er det største utbruddet de to kommunene har hatt så langt.

Kommuneoverlegene i de to byene jobber tett sammen og sier testkapasitet og smitteoppsporing har vært og er avgjørende for å begrense omfanget av utbruddet. De sier at de så langt ikke ser spredning i samfunnet utover miljøet som har deltatt på feiringen og deres kjente nærkontakter.

– Det er derfor heller ikke behov for at vi innfører ytterligere tiltak i noen av de to byene nå. Men vi oppfordrer folk til å fortsette å være flinke med de grunnleggende smittevernrådene – hold deg hjemme hvis du er syk, vask hendene ofte og godt, og hold en meter avstand til andre, sier Lund Danielsen.

Flere hundre personer er satt i karantene som følge av utbruddet. Alle berørte skal være kontaktet. I Fredrikstad er følgende klasser i karantene:

Rekustad skole:

2. trinn / to klasser

Hauge skole:

2. trinn / to klasser

5. trinn / to klasser

7. trinn / to klasser

Kjølberg skole:

7. trinn / to klasser

Gudeberg skole:

6. trinn / to klasser

I tillegg er den private barnehagen Haugeløkka barnehage berørt.

Sist oppdatert: 02. september 2020