Min side Meld fra
Kontakt oss

Fjerner de lokale koronareglene i Fredrikstad

Artikkelen du leser er over to uker gammel. Informasjonene kan være utdatert. Se siste nytt fra kommunen på: Aktuelt
Formannskapet i Fredrikstad kommune har vedtatt å oppheve den lokale koronaforskriften for Fredrikstad, med virkning fra midnatt, natt til fredag 11. juni.

Lave smittetall og få tilfeller med ukjent smittevei har ført til at Fredrikstad er flyttet fra risikonivå tre til risikonivå to.

– Smittesituasjonen i kommunen kan i dag beskrives som oversiktlig, og stabil på et lavt nivå. Etter en samlet vurdering mener vi derfor at det nå er forsvarlig å gå videre med gjenåpningen av Fredrikstad, før den lokale forskriften opprinnelig var planlagt å utløpe, sier kommuneoverlege Lise Wangberg Storhaug.

– Når den lokale forskriften er opphevet, er det veldig viktig at hver enkelt av oss tar ansvar for å overholde smittevernrådene. Vi ser stadig eksempler fra andre kommuner på at smitten kan blusse opp igjen uten forvarsel. Så hold deg hjemme når du er syk, test deg, vask hendene ofte og godt, og hold avstand, sier kommuneoverlegen.    

– Etter et halvt år med ekstra strenge regler for Fredrikstad er det veldig gledelig at smittesituasjonen endelig tillater at vi kan fjerne den lokale koronaforskriften. Dette vil også bety at kommunen kan gå videre til trinn 3 i den nasjonale gjenåpningsplanen, så snart regjeringen beslutter det, sier ordfører Jon-Ivar Nygård.

– Til tross for en oversiktlig smittesituasjon og lavere tiltaksnivå, er det fortsatt grunn til å minne om at folk må følge de til enhver tid gjeldende reglene. Når den lokale koronaforskriften er opphevet, er det reglene i den nasjonale forskriften og de nasjonale rådene som gjelder. Det innebærer at vi kan ha noe lengre skjenketider, at man kan samles noen flere i sosiale lag, osv., men det vil altså fortsatt være relativt strenge regler å forholde seg til, understreker ordfører Jon-Ivar Nygård.

Oversikt over hvilke koronatiltak som ligger i den nasjonale koronaforskriften finner du her 

Gult nivå i skolen fram til sommerferien
Det er besluttet å ha gult nivå i skolene til og med uke 24 (sommerferiestart). Nivå fra uke 25, vil bli besluttet senest tirsdag 15. juni (vil særlig gjelde for SFO og barnehager som holder åpent i sommerferien).

Sist oppdatert: 10. juni 2021