Festivalbyen Fredrikstad - festivalåret 2020

Fredrikstad er en spennende festivalby med sjangerspesifikke kulturfestivaler gjennom hele året. Her ser du hvilke kulturfestivaler som arrangeres i byen vår i 2020.

(Foto: Walter Schøffthaler)

Tematisk spenner festivalene i Fredrikstad seg fra klassisk, jazz og populærmusikk til animasjonsfilm, dokumentarfotografi og dokumentarfilm. Festivalåret 2020 starter i februar med Vinterjazzfestivalen.

Listen er over sjangerspesifikke kulturfestivaler som går over mer enn én dag.

FEBRUAR


Vinterjazzfestivalen 27. februar - 29. februar 2020
Jazzfestival. Vinterjazzestivalen arrangeres 27. februar - 29. februar 2020
Festivalen vil gjennom sitt program vise hvor sammensatt uttrykket er innen de musikkformer som i dag kategoriseres som jazz. Festivalen har i 2020 blant annet booket Dirty Loops, Frøydis Grorud kvartett, Feast for fools, Børsting Quartet, The Sinatra Songbook, Hilde Louise Asbjørnsen, Way out west, Elegant People og Arils Andersen Group.
www.vinterjazzfestivalen.no

APRIL


Mozartfestivalen UTSATT
Klassisk musikkfestival. Mozartfestivalen arrangeres 17.-19. april 2020.med konserter på flere arenaer i byen. Musikalske ansvarlige er Håvard Gimse og Geir Inge Lotsberg, og i år byr festivalen på artister som TrondheimSolistene med solist Tine Thing Helseth på trompet, Lise Fjeldstad, Silke Avenhaus, Atle Sponberg, Ann Helen Moen, Knut Erik Sundquist, Øivind Gimse, Liv Inger Sandhaug Sundt, Borg Domkor, Borg Vokal, WAM stryketrio, Bjergsted Brassensemble, Follo Ungdomssymfoniorkester med flere.
www.mozartfestivalen.no

Gamlebyen Jazzfestival AVLYST
Jazzfestival i Gamlebyen. Gamlebyen jazzfestival arrangeres 23.-26. april 2020 der majoriteten av konsertene og aktivitetene er gratis. Det arrangeres egen jazzparade gjennom Gamlebyens gater og konserter på Gamlebyens serveringssteder.
www.gamlebyenjazzfestival.no

MAI


Nordic/Docs UTSATT
Dokumentarfilmfestival. Nordic/Docs arrangeres 6.-10 mai 2020 og er en fagfestival som også er åpen for publikum. Det arrangeres prisutdelinger, mesterklasser, filmvisninger, samtaler og eget skoleprogram.
www.nordicdocs.no

Dok:20 23.mai - 7. juni 2020
Dokumentarfotografi-festival. DOK-festivalen arrangeres fra 23.mai - 7. juni 2020. Det arrangeres seminarer, utstillinger, visninger og presentasjoner med gjester og fotografer fra hele verden. Flere av utstillingene er i byens offentlige rom. DOK-festivalen er en to-delt festival med eget fagprogram for bransjen i tillegg til et eget publikumsprogram.
www.dokfestivalen.no

JUNI


Hankøfestivalen 17.-19. juni 2020
Kulturfestival for hele familien. Hankøfestivalen arrangeres 17.-19. juni 2020 på Hankø. Det arrangeres forestillinger, konserter kunstopplevelser og aktiviteter.
https://www.facebook.com/hankofestivalen/

Idyllfestivalen AVLYST
Populærmusikkfestival. Idyllfestivalen gjennomføres på Isegran 19.-20. juni 2020 og inviterer hvert år store nasjonale og internasjonale artister. I 2020 har festivalen booket blant annet Postgirobygget, Turbonegro, Klovner i Kamp, Kamelen, Isah & Dutty Dior, CC Cowboys, Zara Larsson og Kygo. I 2020 skal det lages en egen Camp IDYLL, der man kan overnatte.
www.idyllfestivalen.no

Glommafestivalen AVLYST
Byfest for hele familien og populærmusikkfestival. Glommafestivalen Fredrikstad, som trolig er landets eldste familiefestival, arrangeres 24.-28. juni 2020. Festivalen har over 40 timers underholdning, og all formiddagsunderholdning og aktiviteter er gratis. Festivalen arrangerer konserter og forestillinger i tillegg til aktiviteter som Ælveduell, Dødsing, Pappbåtseilas og Ta Sjansen. Sentrum fylles med serveringstelt, opplevelsesarenaer og salgsboder. Artister som er booket i 2020 er blant annet deLillos og Odd Nordstoga
www.glommafestivalen.no

JULI

Månefestivalen AVLYST
Populærmusikkfestival. Månefestivalen har 20 års jubileum og gjennomføres i Gamlebyen 23.-25. juli 2020. Nesten hele Gamlebyen forandrer seg under Månefestivalen, når en av Østfolds største musikkfestivaler arrangeres. Gamlebyen fylles med flere scener, et eget festivaltorg og kunstnerisk utsmykking. Det er kun hovedscenen på Tøihusplassen som krever billett, øvrige scener og aktiviteter er gratis. Det er blant annet eget program for barn, en egen hip-hop scene og en egen Østfold scene i tillegg til hovedarenaen. Festivalen har stort fokus på miljø og økologi som del av sin festival. Festivalen har blant annet booket Timbuktu & Damn, Ole Paus & Mothorpsycho, Carina Frantzen, Bryan Ferry, Backstreet Girls og Apoptygma Berzerk.
www.maanefestivalen.no

 

SolbuktaFestivalen AVLYST
Rusfri utendørs festival for hele familien med konserter og aktiviteter. Noen av artistene og talere for 2020 er Hanne Krogh, Samuel Ljungblahd, Sondrey (Stjernekamp/MGP), Egil Svartdahl, Renate Gjerløw Larsen, Anina Radotina, Harald Høidahl med flere. Aktiviteter er blant annet beachvolleyball, kanoturer og grillkro. Det finnes muligheter for overnatting til en hyggelig pris.

https://www.solbukta.no/festival

AUGUST

Brukenfestivalen AVLYST
Festival på Rolvsøy Arena. Festivalen booker nasjonale artister, og talenter/band fra lokalmiljøet. Booket for 2020 er blant annet Åges Danseband.
https://www.facebook.com/brukenfestivalen/


Kammerfest i Østfold 22.- 30. august 2020
Kammermusikkfestival. Kammerfest i Østfold gjennomføres 22.- 30. august 2020. Festivalen er en blåse- og slagverkfestival med ambisjon om internasjonal kvalitet og lokal entusiasme. Festivalen ønsker å formidle klassisk kammermusikk i mer upretensiøse former enn hva folk forestiller seg. Dette gjøres gjennom å skape gode og intime atmosfærer der konsertene gjennomføres.
www.kammerfest.no

SEPTEMBER


Ord i Grenseland 3.-6 september 2020
Litteraturfestivalen Ord i Grenseland har 10 års-jubileum i 2020 og arrangeres den 3.-6. september. Festivalen foregår i Gamlebyen og arrangerer prisutdelinger, konserter, teaterforestillinger, forfattersamtaler, debatter og foredrag. Det lages også egne skoleprogram.
www.ordigrenseland.no

Strikkefestivalen AVLYST
Håndverksfestival. Strikkefestivalen gjennomføres 18.- 20. september 2020 i Gamlebyen. Det gjennomføres kurs, foredrag, utstillinger, markedsplass, strikkekafé, strikkegudstjeneste, lyrikkstrikk, allsang og flere andre arrangementer som del av festivalen.
www.strikkefestivalen.no

 

OKTOBER


Polske filmdager i Fredrikstad 10-18. oktober 2020
Tverrfaglig festival med hovedfokus på film. Polske filmdager kan by på utstillinger, konserter, filmvisninger, familieverksteder og møter. Målet er å vise frem kulturforbindelser mellom Polen og Norge og inspirere til tverrkulturell dialog. Festivalen er skapt som et internasjonalt møtested, en polsk sone i den norske virkeligheten, der alle er velkomne. Arrangeres også 22. oktober i Oslo.
www.polskefilmdager.org

Egil Hovland-festivalen 17.-28. oktober 2020
Kirkemusikkfestival i Egil Hovlands ånd. Egil Hovland-festivalen gjennomføres 17.-28. oktober 2020. Festivalen gjennomfører konserter, utstillinger, samtaler og debatter på flere arenaer i byen der andre kunstarter, som dans, teater, litteratur, billedkunst også er en del av tilbudet. Festivalen har blant annet booket Wolfgang Plagge, Torgeir Vassvik (joiker). Kim Rysstad (kveder) Det Norske Blåseensemblet, Neon Vokal og Borg Vokal.
www.egilhovlandfestivalen.no

Fredrikstad Animation Festival 22.-25. oktober 2020
Animasjonsfilmfestival. Fredrikstad Animation Festival er Nordens eldste og største festival innenfor animert film, og arrangeres fra 22.-25. oktober 2020. Festivalen er en faglig arena for animasjonsbransjen og studenter innenfor animasjon, grafisk design og digital medieproduksjon. Det er også eget publikumsprogram. Fredrikstad Kino og Litteraturhuset i Fredrikstad som arenaer for festivalen.
www.animationfestival.no

 

NOVEMBER

Mozartfestivalen13. – 15. november

Gjennomfører deler av festivalprogrammet som opprinnelig var planlagt til april. Mozartfestivalen har ikke publisert noe om det enda. Evt. legges inn senere.

 

Nordic Docs 18. – 22. november

Utsatt fra mai pga. korona.

Sist oppdatert: 28. februar 2020

Har du spørsmål rundt korona, send en epost til postmottak@fredrikstad.kommune.no, eller ta kontakt med Servicetorget.