Ett nytt tilfelle av koronavirus i Fredrikstad siste døgn

Personen har milde symptomer og følges opp av Fredrikstad kommune i samarbeid med nasjonale helsemyndigheter.

Smitten kan kobles til reise til utlandet og område med vedvarende smitte.

– Smitteoppsporing er gjennomført og alle som har hatt nærkontakt med de smittede er kontaktet og sitter nå i hjemmekarantene, sier kommuneoverlege Berit Løkken Finess.

Ingen av de smittede er antatt å utgjøre noen risiko for videre smittespredning.

Per fredag 13. mars har totalt åtte personer hjemmehørende i Fredrikstad testet positivt for koronavirus.

– Vi har foreløpig få smittetilfeller i Fredrikstad. Med helsemyndighetenes nye tiltak håper vi å kunne unngå en rask spredning av smitte i Fredrikstad. Dette vil imidlertid kreve en betydelig innsats fra alle innbyggere. Det er avgjørende at vi følger helsemyndighetenes pålegg og råd, sier kommuneoverlege Berit Løkken Finess.

Nye råd for karantene og testing
De som er i hjemmekarantene vil ikke lenger bli testet og skal heller ikke kontakte helsevesenet - med mindre de har behov for helsehjelp. Testing er forbeholdt visse pasientgrupper og helsepersonell som får luftveissymptomer. Les mer på FHIs nettsider.

Generell info
Har du spørsmål angående koronavirus (smitte, testing, karantene osv.) - ring legevakten på tlf. 69381108.
Andre henvendelser til legevakten, tlf. 116 117.
Legevakten har bemannet opp for å kunne rådgi pasienter på telefon, og tilby prøvetaking for å avlaste fastleger.

For generelle spørsmål om koronavirus, se Folkehelseinstituttets nettsider . Du kan også ringe Folkehelseinstituttets informasjonstelefon: 815 55 015.

Folkehelseinstituttet oppdaterer fortløpende informasjon og råd på sine nettsider www.fhi.no.
Informasjon om koronavirus ligger også på Fredrikstad kommunes nettsider:
www.fredrikstad.kommune.no

Sist oppdatert: 13. mars 2020