Min side Meld fra

Fredrikstad endrer korona-rutiner

Artikkelen du leser er over to uker gammel. Informasjonene kan være utdatert. Se siste nytt fra kommunen på: Aktuelt
Fredrikstad forandrer rutiner for smittesporing og karantene fra lørdag 25. september, i tråd med de nasjonale føringene som innføres da.

Det innebærer at den lovpålagte plikten til karantene etter å ha nærkontakt med en som er smittet går bort og erstattes av anbefalinger. Den som er smittet må også ta et større ansvar i å informere sine nærkontakter.

Sofie Lund Danielsen KOL.jpg

– Vi nærmer oss nå en normal hverdag, men det er fortsatt slik at man bør teste seg når man er syk og må isoleres hvis man får påvist korona. Det anbefales også at uvaksinerte testes etter de har hatt nærkontakt med en som er smittet, sier kommuneoverlege Sofie Lund Danielsen.

Kommunen vil legge til rette for at disse vil få tilgang til kvalitetssikrede hurtigtester man kan ta hjemme. Her kan du lese mer om hva du skal gjøre hvis du er nærkontakt til en smittet og hvor du kan få tak i kvalitetssikret hurtigtest.

Sist oppdatert: 24. september 2021