En uke i kjærlighetens tegn med Den kulturelle spaserstokken

Innhold

Den kulturelle spaserstokkens sykehjemsturne feirer valentinsdagen med kjærlighetskonsert og fortellerkveld med kjærlighetshistorier.

Konsert med Den kulturelle spaserstokken
Foto: Her fra gårsdagens konsert på Glemmen sykehjem.


14. februar er valentinsdagen – eller alle hjerters dag og kjærlighetsdagen, som den også kalles. Det hevdes at skikken oppstod så tidlig som slutten av 1500 tallet. Valentinsdagen har blitt feiret i engelsktalende kulturer og i Frankrike i lang tid, men har i senere år også spredt seg til Skandinavia.

Den kulturelle spaserstokken har tematisert månedens sykehjemsturne i anledning valentinsdagen og Anniken Bakken Lundberg, Even Pedersen og Mats-André Soli har vært på turné med konseptet «Husker du? En konsert fylt med alle former for kjærlighet».


Fortellerkveld med Den kulturelle spaserstoken
Foto: Fra «Indica mihi – Fortell for meg» fortellerkveld 13. februar.

På +Huset arrangerte foreningen «Indica mihi – Fortell for meg» fortellerkveld onsdag 13. februar. Foreningen har siden mai samarbeidet med +Huset og Aktiv Omsorg i Fredrikstad kommune om å etablere og drive en fortellergruppe på +Huset.

I løpet av det halve året som har gått har det blitt delt historier i denne gruppen som fortjener å bli fortalt igjen. Deltakerne, som er i alderen mellom 84 og 94 år, hadde forberedt seg på noen av sine glansnummer og historier om kjærlighet, som de ville dele med et testpublikum. Her ble det fortalt rørende historier om minnene fra sitt første møte med den store kjærligheten, historien om å velge feil først for å så treffe helt riktig, og om å finne hverandre gjennom tro og om kjærlighet til sin egen mor.

Fortellerkvelden er i regi av foreningen «Indica mihi – Fortell for meg», og støttes av det to-årige prosjektet «Opplevelser, livskvalitet og senioromsorg». Prosjektet «Opplevelser, livskvalitet og senioromsorg», samkjører og styrker kulturtilbudene til byens seniorer gjennom flere tiltak. Det skal også gjøres følgeforskning på betydningen av kulturelle opplevelser for de eldre. Prosjektet ledes av Kulturetaten, men gjennomføres i samarbeid med Aktiv Omsorg og flere leverandører og samarbeidspartnere. Den kulturelle spaserstokken organiseres av Kulturetaten og Aktiv Omsorg.

Sist oppdatert: 14. februar 2019

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?