Elektronisk valgkort – last det ned på mobilen

Nå trenger du ikke ta med valgkort i papirform når du skal stemme under kommunestyre- og fylkestingsvalget 2019. Som pilotkommune tester Fredrikstad kommune ut Valgdirektoratets nye, elektroniske valgkort.

elektronisk valgkort

Før årets valg får du en tekstmelding med lenke til det digitale valgkortet ditt. Slik får du valgkortet på mobilen, som vil være lett tilgjengelig når du skal stemme.

I begynnelsen av august får du en SMS med lenke til valgkortet. Lenken viser til din digitale postkasse hvis du bruker Digipost eller e-Boks. Hvis du ikke har digital postkasse får du valgkortet ditt på en personlig side på valg.no.

Du kan reservere deg mot digital post i reservasjonsregister i Difi. Har du reservert deg mot elektronisk post, eller ikke har benyttet ID-porten på 18 måneder, får du valgkortet på papir via brevpost.

Slik benytter du deg av Elektronisk valgkort

Du vil motta en SMS med egen lenke til ditt valgkort. Du logger inn via ID-porten, hvor du får mulighet til å laste ned valgkortet på mobilen, slik at valgkortet er tilgjengelig uansett når eller hvor du skal avlegge din stemme.

Du kan også ta bilde av valgkortet ditt, men da er det viktig å få med strekkoden som valgmedarbeiderne skanner under avstemmingen.

Du MÅ ikke ha med valgkort for å stemme, men dette vil spare deg tid.

Husk å ta med legitimasjon!

Godt valg!

Les mer om valget her