Egenberedskapsuka: Du er en del av Norges beredskap

Artikkelen du leser er over to uker gammel. Informasjonene kan være utdatert. Se siste nytt fra kommunen på: Aktuelt
Denne uka markerer vi Egenberedskapsuka i Fredrikstad kommune. Det handler om din beredskap hjemme, og hvilke tiltak du kan gjøre for å være bedre forberedt i en krisesituasjon.

Anbefaler å ha et beredskapslager 

Tenk gjennom hvilke farer og ulykker som kan ramme deg hjemme, og forbered deg best mulig. Med et lite reservelager vil du være bedre rustet til å klare deg selv hvis strømmen blir borte eller du blir isolert av været i flere dager.

- Vi anbefaler alle husholdninger å ha et beredskapslager for å klare seg hjemme i minst tre døgn. De grunnleggende behovene er varme, drikke, mat, legemidler, hygiene og informasjon, sier Hans Arve Rognerud, beredskapsleder i Fredrikstad kommune.

I en krise som rammer store deler av befolkningen må ressursene prioriteres til de mest sårbare. Jo flere som er i stand til å ta vare på seg selv og hjelpe andre ved en hendelse, jo bedre rustet står vi som samfunn.

- Hvis man har det nødvendige på plass for å klare seg selv er man forberedt til å klare seg gjennom de fleste kriser. Samtidig er det et bidrag til at de som trenger det mest kan få hjelp først, sier Rognerud.

Råd om egenberedskap

sikkerhverdag.no finner du eksempler på hva et beredskapslager bør inneholde. 

Egenberedskapsuka 2021 er en kampanje av Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap. Målet med kampanjen er å styrke befolkningens egenberedskap. I Fredrikstad markeres dette med et arrangement på Fisketorget lørdag 6. november.  Les mer om arrangementet her. 

Foto: DSB - Direktoratet for samfunssikkerhet og beredskap. 

Les mer om beredskap i Fredrikstad kommune her. 

Sist oppdatert: 01. november 2021

Har du spørsmål rundt korona, send en epost til postmottak@fredrikstad.kommune.no, eller ta kontakt med Servicetorget.