Du trenger ikke ta med valgkort for å stemme, men husk ID!

Innhold

Du MÅ ikke ha med valgkort for å stemme, det holder å ta med seg ID, men dette vil spare deg tid. Du kan ta skjermbilde av det elektroniske valgkortet som er utsendt av valgdirektoratet og ta med når du skal stemme.

I begynnelsen av august sendte valgdirektoratet ut SMS med lenke til elektronisk valgkort. Lenken viser til din digitale postkasse hvis du bruker Digipost eller e-Boks. Hvis du ikke har digital postkasse får du valgkortet ditt på en personlig side på valg.no.

Det digitale valgkortet kan lastes ned, eller du kan ta skjermbilde av det. Husk å få med strekkoden om du tar skjermbilde!

Du kan reservere deg mot digital post i reservasjonsregister i Difi. Har du reservert deg mot elektronisk post, eller ikke har benyttet ID-porten på 18 måneder, får du valgkortet på papir via brevpost.

 

Slik benytter du deg av Elektronisk valgkort

Du vil motta en SMS med egen lenke til ditt valgkort. Du logger inn via ID-porten, hvor du får mulighet til å laste ned valgkortet på mobilen, slik at valgkortet er tilgjengelig uansett når eller hvor du skal avlegge din stemme.

Du kan også ta bilde av valgkortet ditt, men da er det viktig å få med strekkoden som valgmedarbeiderne skanner under avstemmingen.

Du MÅ ikke ha med valgkort for å stemme, men dette vil spare deg tid.

Husk å ta med legitimasjon!

Godt valg!

Les mer om valget her.

Sist oppdatert: 19. august 2019

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?