Min side Meld fra
Kontakt oss

Droner til Fredrikstad brannvesen

Artikkelen du leser er over to uker gammel. Informasjonene kan være utdatert. Se siste nytt fra kommunen på: Aktuelt
Dronene er utstyrt med kameraer og varmesøkende teknologi, som gjør det mulig å oppdage branner på en effektiv måte.
Brannkonstabel Mathias Velva Olsen tester dronen i forbindelse med nedbrenning av en gammel hytte.
DRONEPILOT: Brannkonstabel Mathias Velva Olsen tester dronen i forbindelse med nedbrenning av en gammel hytte.

Brannvesenet i Fredrikstad har nå beredskap både til lands og til vanns, og i luften, med dykkere i sjøen, brannmannskaper på veien og drone i luften. Espen Johansen, beredskapsleder i Fredrikstad brannvesen, sier at dronene vil være en verdifull tilføyelse til brannvesenets verktøykasse ved branner og i redningsaksjoner.

– Dronene vil gi oss en helt ny dimensjon i hvordan vi jobber, og vil gi oss et betydelig fortrinn i å håndtere farlige og komplekse situasjoner, utdyper Johansen.

Han tror dronene vil være spesielt nyttige i brannsituasjoner hvor det er vanskelig for brannmennene å få oversikt over omfang og spredningsfare. I tillegg til skogbranner, ser han for seg at dronene også kan spille en viktig rolle ved brann i tettbebyggelse med stor fare for rask spredning, som for eksempel Gamlebyen. Dronene forventes også å gi viktig informasjon, på en trygg måte, ved hendelser med brannfarlige stoffer som gass eller andre kjemikalier.

Mathias Velva Olsen, brannkonstabel og én av de syv dronepilotene i brannvesenet, framholder at dronene vil spille en nøkkelrolle i slokking av branner og redningsoperasjoner.

– Dronene endrer måten vi jobber på. Vi kan se hvor brannen sprer seg og hvor varmekildene befinner seg. Dette gjør det mye enklere og tryggere for oss å slokke branner, sier Olsen.

At Fredrikstad brannvesen har droner, meldes nå inn til 110, alarmsentralen for brann og redning for kommuner i Øst politidistrikt.

– Hvis Sarpsborg trenger en drone, bistår vi gjerne, eksemplifiserer beredskapsleder Johansen.

Dronene er omtalt i begge byens aviser:

Les mer her:

Sist oppdatert: 20. april 2023