Min side Meld fra
Kontakt oss

Dose 4 til personer over 80 år

Artikkelen du leser er over to uker gammel. Informasjonene kan være utdatert. Se siste nytt fra kommunen på: Aktuelt
Personer over 80 år kan nå få en dose 4 med koronavaksine. Personer med alvorlig svekket immunforsvar er allerede anbefalt en fjerde dose.

Tilbudet om dose 4 til personer med alvorlig svekket immunforsvar er ikke noen nytt. Dette er en anbefaling og et tilbud som kom på plass allerede for flere måneder siden. Kommunen anbefaler alle i målgruppen å ta fjerde dose koronavaksine. For disse er dose 4 boosterdosen, da grunnvaksineringen består av tre doser for de med alvorlig nedsatt immunforsvar, enten på grunn av sykdom eller behandling med immundempende medisiner.  

Tilbudet til den generelle befolkningen over 80 år er nytt nå. Det må ha gått minimum 4 måneder siden forrige dose og du kan ikke ha hatt koronasykdom siden siste dose. En ny dose nå vil ikke nødvendigvis utelukke et behov for ytterligere oppfriskningsdose til høsten når smitten forventes å øke.  

Du kan bestille time via vaksinetelefonen, eller komme på drop-in i åpningstidene. Fredrikstad kommune vaksinerer på samme sted som tidligere.

– Folkehelseinstituttets vurdering er at vi åpner opp for at personer 80 år og eldre som selv ønsker det, kan få tilbud om en ekstra dose, altså fjerde dose, sier Geir Bukholm, assisterende direktør ved Folkehelseinstituttet.

Instituttet ser ikke grunnlag for å gi en generell anbefaling om en ny oppfriskningsdose (fjerde dose) til alle over 80 år, men mener dette kan vurderes og velges av den enkelte.  

Personer med alvorlig svekket immunforsvar anbefales grunnvaksinasjon med 3 doser koronavaksine, samt én oppfriskningsdose 3 måneder etter dose 3.  

– Vi ser at oppslutning om de tre første dosene har vært svært god, men det er fortsatt mange med alvorlig svekket immunforsvar som ikke har tatt oppfriskningsdose i tillegg. Vi ønsker at flere følger anbefalingen for å få økt beskyttelse sier Bukholm.

Sist oppdatert: 21. april 2022