Donald siste tilskudd til Artoteket

Nå kan du låne et av verkene fra Donald Duck i Fjærdrikstad og henge det opp på veggen hjemme. Kulturetaten har sikret seg en av sidene fra bladet til kunstutlåningsordningen Artoteket.

Den Fredrikstad-inspirerte utgaven av Donald Duck «Ille Gæli i Fjærdrikstad», som er skrevet og tegnet av Arild Midthun, står for første gang på trykk i Donald Duck & co. i Norge i uke 47. Deretter trykkes denne historien i flere utgivelser i andre land. Fredrikstad kommune har sikret seg side 8 i bladet, signert.

Midthun, som eneste Donald Duck & Co tegner fra Norge, startet sin utforskning av Fredrikstad, og jobbet sammen med Alexander Hermansen. Handlingen i Donald-historien utspiller seg i Gamlebyen i Fredrikstad.

Arild Midthun er illustratør og tegneserietegner, og har vært aktiv i den norske tegneseriebransjen siden 1980. Hans prisbelønte tegneserieproduksjon har resultert i utstillinger i Norden og på kontinentet.

– Dette synes Kulturetaten i Fredrikstad kommune var såpass morsomt og spesielt, at vi sørget for å sikre oss en del av vår egne Donald Duck-historie til byens Artotek. Dermed kan du nå låne verket gjennom Artoteket som administreres av Biblioteket, og ta det med deg hjem og henge det på egen stuevegg, sier kulturutvikler Inger Anne Kilde Storli.

Verket er kjøpt inn som en del av Artoteksordningen. Bildet henger i dag på utstilling på Magenta og vil være tilgjengelig for utlån gjennom Artoteket over nyttår. Mer om artoteket

Sist oppdatert: 23. november 2018