Dobbeltrom på sykehjem under koronaepidemien

Under den pågående koronaepidemien vil det bli benyttet dobbeltrom ved Fredrikstad kommunes sykehjem, der dette vurderes som hensiktsmessig og praktisk mulig.

Beboere som, uten selv å ønske det, legges på dobbeltrom, vil få redusert sin egenandel for oppholdet med et fribeløp på 41.600 kroner per år, mens fribeløp ved enerom er 8.700 kroner per år.

Se forskrift om egenandel for kommunale helse- og omsorgstjenester.

Flere enkeltrom på sykehjem blir nå dobbeltrom for å frigjøre plass. Ved å benytte dobbeltrom kan Fredrikstad kommune øke kapasiteten med totalt 133 ekstra senger.

De første beboerne har mottatt brev om endring til dobbeltrom. Alle beboere som berøres vil bli tilskrevet av kommunen.

–  Dette blir utfordrende, men i en nasjonal krise skal vi gjøre vårt beste for å gi best mulig tjenester til de som trenger det, sier Birgitte Skauen Kopperud, etatssjef omsorgssentre i Fredrikstad kommune. Prinsipielt skal alle ha enerom. Vi beklager ulempene dette medfører for den enkelte, og ber om forståelse for at vi må innføre dette tiltaket som en del av samfunnets koronaberedskap, utdyper Skauen Kopperud.

Sykehjemsbeboere som blir smittet av Covid-19 vil bli isolert etter gjeldende regler for smittevern.

Les mer om langtidsplass på sykehjem

Sist oppdatert: 14. april 2020