Min side Meld fra
Kontakt oss

DJ fikk gjev hederspris

Vera Danielsen er tildelt Kong Frederiks Hederspris 2020.  

DJ_vera.jpg


Danielsen har hatt stor betydning for å bidra til et mangfold i kulturtilbudet i byen.   Prisen overrekkes vanligvis på arrangementet Frederikprisen i januar, men årets prisutdeling utgikk og ordfører Jon-Ivar Nygård overrasket dermed heller Danielsen med lunsj og pris 25. juni.    

Danielsen er mest kjent under navnet DJ Vera. DJ-karrieren startet på begynnelsen av 80-tallet, på Daily News. Men først nærmere ti år senere ble hun et «hot» navn. Som en frisk nyvinning i Oslos uteliv ble klubben Recepten kåret til Årets utested to år på rad av Natt&Dag. Bak musikken på Recepten sto DJ-en fra Fredrikstad. Siden har DJ-en vært å høre på Potpurriet, Bitch Club, So, Elsker og utallige kvinnekvelder. Hun har i 30 år blant annet spilt fast på utesteder og arrangementer for skeive i Oslo, og også i Hamburg og Stockholm.  

Danielsen er også kjent fra som gitarist i Spellvin band og perkusjonist i Fredrikstadbandet Clink, Dronning Mauds Land Those Norwegians og DJ Girl & Drum Explosion.  

Prisvinneren har lagt ned betydelig innsats for LHBT-personer på Østlandet, som arrangør av Fredrikstad på skeiva.  

Musiker, DJ og arrangør av Fredrikstad på Skeiva Vera Danielsen fikk, som vinner av Kong Frederiks Hederspris, overrakt  en byste i bronse av Kong Frederik, laget av kunstner Birthe Marie Løveid.

Sist oppdatert: 25. juni 2021