Min side Meld fra

Her blir det en insektsvennlig sommer

Fra juli og til midten av september er det flere grøntområder og veistrekninger som blir tilrettelagt for biologisk mangfold.

– Vi ser på muligheten for å forbedre forholdene for insekter, og blomsterenger kan tiltrekke seg et mangfold av humler, bier, blomsterfluer og sommerfugler. Vi tar i bruk grøntarealer som veikanter og områder som vanskelig kan benyttes til annen virksomhet, forteller Jørgen Torp, naturforvalter i Fredrikstad kommune.

10 insektsvennlige grøntområder

Arbeidet med å tilrettelegge for pollierende insekter startet i 2019, og i år er det totalt 14 veistrekninger hvor veislåtten blir utsatt til september. I tillegg skal det jobbes med tilrettelegging på følgende grøntområder

• slått av slåttemark på Lettretangen
  • slått av vegetasjon på Veum, ved krysset ved Hestehagen, Katrineborg og Glosli pumpehus
  • blomstereng i Bratliparken
  • sen slått av fem grøntområder i parkene våre
  • kjøkkenhagen foran Rådhuset har to insektshoteller og mange vekster som insekter setter pris på.
  • insektsvennlige stauder i Kirkeparken 14 x 3 meter, mesteparten er insektsvennlige.

Disse veistrekningene blir tilrettelagt for pollierende insekter

Borge

- Husvikveien (2020, 2021)
- Skjelinveien (2021, hele strekningen i 2022)

Onsøy

- Elingårdsveien (2020, 2021)
- Mærrapannaveien (2020, 2021)
- Kolbergveien 1 (deler av strekningen i 2021, hele strekningen i 2022)
- Kolbergveien 2 (deler av strekningen i 2021, hele strekningen i 2022)
- Rødsbråtan 1 (ny i 2022)
- Rødsbratan 2 (deler av strekningen i 2021, hele strekningen i 2022)
- Rødsbråtan 3 (ny i 2022)
- Torpebråten (ny i 2022)

Kråkerøy

- Revbakken, kommunal del (ny i 2022)
- Strålesundveien (ny i 2022)
- Bjørnevågveien (ny i 2022)

Rolvsøy

- Rostadveien (2020, 2021)

Navn på veistrekning referer til strekning i rapporten om veikanter i Fredrikstad som du kan finne her. Tallene i parentes er hvilket år strekningen har vært en del av prosjektet.

– Vi håper innbyggerne viser forståelse for at noen veikanter kan se litt rufsete og ustelt ut fra juli og ut til midten av september. Innimellom det rufsete vil det vokse vakre planter som er viktige for insektene våre, sier Torp.

Ta gjerne en ekstra kikk, men husk på sikkerhet langs veien!

Sist oppdatert: 02. juni 2022