Min side Meld fra
Kontakt oss

Digital utveksling i barnehagen

Artikkelen du leser er over to uker gammel. Informasjonene kan være utdatert. Se siste nytt fra kommunen på: Aktuelt
Sammen med barnehager i Estland og Latvia har Kiæråsen barnehage deltatt i en internasjonal utveksling av digitale verktøy i barnehagen.
Virksomhetsledere i barnehagene har lært hvordan man bruker digitale verktøy
Virksomhetsleder Eli T. Gulbrandsen nr. 4 fra venstre, Irene Karlsen nr. 6 fra venstre og Madeleine Andersen nr. 8 fra venstre sammen med kollegaer fra Estland og Latvia.

Kiæråsen barnehage har deltatt i «Digital WE», et Nordplus-prosjekt, hvor de deler og får erfaringer med bruk av digitalt verktøy i barnehagen. Barnehager i Latvia og Estland har også vært med i dette prosjektet.

Kiæråsen var på besøk i Latvia i våres og i Estland i september. Der fikk de se hvordan de latviske og estiske barnehagene bruker digitale verktøy.

Denne høsten fikk våre lokale barnehage besøk fra Estland og Latvia. Ordfører Siri Martinsen ønsket dem velkommen til Fredrikstad. Barnehage- og skoleetaten presenterte hvordan Fredrikstad kommune jobber med IKT i de kommunale barnehagene og skolene.

Barnehagen er blitt kjent med ulike digitale verktøy som blant annet Bluebot, Beebot og Ozobot. Dette er noe som har gitt en kickstart til å få lære mer om bruk av ulike verktøy i egen barnehage. Deltagerne har evaluert besøkene og skrevet en avsluttende rapport om hva som er erfart og lært. Fra Kiæråsen barnehage deltok Synnøve Langbakken, Irene Karlsen, Madeleine Andersen og Eli Tronsaune Gulbrandsen.

Nordplus-prosjekt NPJR-2021/10007

Barna i barnehagen spiller Prosjektet er et nordisk samarbeid Den skal krøkes tidlig

Sist oppdatert: 09. desember 2022