Min side Meld fra
Kontakt oss

Oppfordrer til å støtte de digitale bøssene

Artikkelen du leser er over to uker gammel. Informasjonene kan være utdatert. Se siste nytt fra kommunen på: Aktuelt
Vår nyvalgte ordfører, Siri Martinsen, oppfordrer Fredrikstads befolkning til å støtte en av de lokale digitale bøssene. "Barn - ikke brud" er årets tema for TV-aksjonen.

- Hver krone teller, sier den den nyvalgte ordføreren.

Siri Martinsen oppfordrer til å støtte bøssene til en av våre flotte ambassadører for årets aksjon. Et annet godt alternativ er en av de digitale bøssene til skolene våre.

- Skolene har i år virkelig mobilisert. Mange har arrangert skoleløp til inntekt for TV-aksjonen. Det er gøy å se engasjementet skolene og elevene har for årets aksjon, sier ordfører Martinsen.

TV-aksjonen NRK har vært arrangert hver høst siden i 1974 og regnes som verdens største dugnad.

Årets tema er "Barn - ikke brud" og organiseres gjennom Plan International. Hvert tredje sekund blir en jente giftet bort et sted i verden. Gjennom årets TV-aksjon skal vi sammen gi jenter muligheten til å velge sin egen framtid, og vie seg til livet.

Med årets TV-aksjon skal vi nå ut til tre millioner mennesker for å få slutt på barneekteskap i de landene der problemet er størst: Bangladesh, Nepal, Malawi, Mali og Niger. 

Plan International skal jobbe for at jenter får bli på skolen, at barn, unge og eldre får opplæring i jenters rettigheter og i likestilling og at lovverket skal beskytte barn fra å bli giftet bort. Barn skal få være barn, ikke brud.

Årets TV-aksjon varer frem til søndag 24. oktober.

Gi på digital bøsse

Fra 8. oktober er det mulig å gi på digitale bøsser. Du vil kanskje få tilbud om å gi på en digital bøsse til en venn, nabo eller kollega.

Andre givermuligheter

Vipps til 2133 (valgfritt beløp)

SMS: Send TVA til 2133 (kr 300,-)

Telefon: Ring 822 08 008 (kr 300,-)

Kontonummer: 8380 08 09005

Ambassadører

Aksjonsleder Siri Martinsen har fått med seg følgende ambassadører som støtter opp om TV-aksjonen: Skranglebein (Per Olav Hoff Mydske), artist Oda Gondrosen, Gro Børresen fra Oktav Reklamebyrå, Linda Walsøe fra Wik & Walsøe, Ida-Christin Stenrud og Alexander Zoulakis fra FFK, Candy Jabateh og Julie Hulleberg fra FBK, samt domprost Kari Mangrud Alvsvåg. 

Sist oppdatert: 22. oktober 2021