Digital tømmekalender for husholdningsavfall

Tømmekalenderen for husholdningsavfall er nå digital. Informasjon kommer i postkassene til husstandene denne uka.

Dette betyr at den tradisjonelle kildesorteringsguiden med tømmekalender ikke kommer i postkassen lenger.

Informasjon til husstandene i Fredrikstad

- Vi ser at det er stadig flere som tar i bruk den digitale tømmekalenderen, og vi har nærmere 17000 brukere som mottar gratis SMS-varsling om tømming. Det er også bra for miljøet med mindre papiravfall og vi reduserer kostnader, sier virksomhetsleder for renovasjon, André Svendsen.

Digital tømmekalender mer brukervennlig
Den digitale tømmekalenderen er blitt mer brukervennlig, og du har tre alternativer:

• Din egen tømmekalender på nett
    Gå til www.fredrikstad.kommune.no/tommekalender.
    Skriv adressen din i søkefeltet og du får oversikt over tømmedagene dine for restavfall, papir, plastemballasje, glass- og metallemballasje og farlig avfall/småelektronikk (rød boks). Du kan lagre tømmekalenderen som snarvei til skjerm slik at den fungerer som en app på mobiltelefonen.
    Se brukerveiledning.

• Skriv ut din egen tømmekalender
    Du kan skrive ut tømmekalenderen for hele året. Hvis du trenger hjelp til dette kan du kontakte Servicetorget, så får du den tilsendt i posten. Tømmekalenderen for 2021 vil være tilgjengelig fra midten av desember.
    Se brukerveilening.

• Gratis SMS-varsling om tømming
    Du kan bestille og motta gratis SMS-varsling dagen før tømming. Gå til tømmekalenderen. Bestill SMS-varsling og følg instruksjonene.
    Se brukerveiledning.
Sist oppdatert: 02. desember 2020

Har du spørsmål rundt korona, send en epost til postmottak@fredrikstad.kommune.no, eller ta kontakt med Servicetorget.