Min side Meld fra
Kontakt oss

Dialogkonferanse om rettigheter til navnet på Kongstenhallen

Artikkelen du leser er over to uker gammel. Informasjonene kan være utdatert. Se siste nytt fra kommunen på: Aktuelt
Fredrikstad kommune inviterer potensielle interessenter til en dialogkonferanse om eventuelt kjøp/leie av rettigheter til navnet på Kongstenhallen/Kongstenanlegget.

Som en del av spareprogrammet #bærekraft25 bystyret har vedtatt at kommunen er åpen for å selge arenanavnet, hvis det gir en økonomisk gevinst.

Tirsdag 19. september vil vi presentere muligheten for å kjøpe eller leie arenanavnet. Vi ønsker å kartlegge hvilket potensial som ligger i et eventuelt salg av arenanavnet, og inviterer til dialog og innspill fra markedet om hvordan dette kan gjennomføres i praksis. Dette er en uforpliktende markedsdialog, og dialogkonferansen vil følges opp med en-til-en møter med interessenter.

– Kongstenbadet er en kjent destinasjon i Fredrikstad, og Kongstenhallen er en av byens største eventarenaer med et stort antall arrangementer gjennom hele året. Arenaene er hjemmearena for Fredrikstad Ballklubb sitt elitedamelag og Kongstensvømmerne. I tillegg er idrettshallen i daglig bruk av en rekke skoler, lag og foreninger. Bystyret har vedtatt at man er åpen for å selge arenanavnet, forutsatt at det gir en økonomisk gevinst for kommunen. Vi ser nå fram til å gå i dialog med markedet, og håper på stor interesse, sier Ole-Henrik Holøs Pettersen, direktør for kultur, miljø og byutvikling i Fredrikstad kommune.

Tid og sted

  • Kongstenhallen tirsdag 19. september kl. 10.00-11.00.
  • Påmelding innen mandag 18.09.2023 kl. 10.00 per e-post til Marius A. Belstad (marbel@fredrikstad.kommune.no) med informasjon om hvem som kommer fra deres firma.

Om Kongstenhallen/Kongstenanlegget

Anlegget består i dag av 5 idrettshaller, Kafé, Innendørs svømmehall med 25m trening/konkurransebasseng, opplæringsbasseng og badstuer, utendørs friluftsbad med 50m trening/konkurransebasseng, barne/familieområde med mindre basseng, 2 sklier og vannaktivitetsselementer, samt stupetårn med 1,3,5,7, og 10 m høyde. Anlegget består videre av treningssenter, bowling og en rekke møteromsfasiliteter. Anlegget ligger sentralt plassert på Østsiden i Fredrikstad, midt i mellom Gamlebyen og Kongsten Fort og utgjør en sentral del av Aktivitetsbyen Gamle Fredrikstad.

Arenaen er hjemmearena for Fredrikstad Ballklubb sitt elitedamelag, og hjemmearena for byens største svømmeklubb Kongstensvømmerne. Idrettshallen er i daglig bruk av en rekke skoler, lag og foreninger i Fredrikstad. Anlegget har gjennom året et stort antall utadrettede kommersielle og ikke-kommersielle arrangementer og er slik sett en av byens største eventarenaer. Fredrikstad Cup, Norges største håndballturnering, samt boligmesse og EXPO er eksempler på årlige arrangementer som har vært avholdt i anlegget. 

Her finner du kunngjøringen. 

Velkommen til dialogkonferanse!

Sist oppdatert: 08. september 2023