Dialogkonferanse om alternative driftsformer for Blå Grotte
Bakgrunnen for dialogkonferansen er et vedtak i bystyret, som ønsker å kartlegge markedets interesse for andre driftsmodeller enn dagens kommunale drift.
Fredrikstad kommune ønsker innspill på innhold, innretning og rammer for et eventuelt alternativ til dagens kommunale drift av kulturhuset Blå Grotte. Det vil i dialog med enkeltaktører som viser interesse være mulighet for å avdekke hvilke muligheter, prinsipper og rettigheter som kan ligge til grunn ved en potensielt alternativ driftsform av kulturhuset.
Påmelding til dialogkonferanse
Dialogkonferansen vil finne sted på rådhuset fredag 6. september kl. 10.00-11.00. Her vil Fredrikstad kommune presentere sine tanker og behov, og invitere til dialog og innspill fra markedet om hvordan dette kan gjennomføres i praksis. Dette er en uforpliktende markedsdialog, og dersom det er aktuelt vil vi eventuelt følge opp med en-til-en møter med interesserte parter. En eventuell beslutning om å gå videre med en prosess etter markedsdialogen, med mål om å sette driften ut til andre aktører, må behandles av bystyret.
Påmelding innen mandag 02.09.2024 kl. 10.00 per e-post til Marius A. Belstad (marbel@fredrikstad.kommune.no) med informasjon om hvem som kommer fra deres firma.
Velkommen til dialogkonferanse!
Om kulturhuset Blå Grotte
Blå Grotte, som er en sentral kulturscene i Fredrikstad, har to scener og et variert program med både nasjonale og lokale aktører.
Blå Grotte har 452 sitteplasser som kan trekkes tilbake og frigjøre gulvflaten til 750 ståplasser. I andre etasje er Speilet med 166 sitteplasser. Det er i tillegg foajeer med publikumsområder og servering/bar.
I 2023 var det 151 åpne arrangementer i Blå Grotte. I tillegg benyttes huset til lukkede arrangementer, samt til opp og nedrigg mellom arrangementene. Blå Grotte har en avtale med Riksteatret som spillsted for Riksteatrets turneer, som i 2022 kåret Blå Grotte til Årets arrangør. De store nasjonale managementene gjester Blå Grotte jevnlig, som også er et fast stoppested på turneene til store nasjonale artister. Videre er kulturhuset en foretrukket scene for statlig finansierte aktører som eksempelvis Det Norske Blåseensemble og Brageteateret, samt til samlinger og seminarer som eksempelvis distriktsmesterskapet for skolekorps i regi av Norges musikkorps forbund, produksjoner i regi av Den kulturelle skolesekken, samt at lokale aktører innenfor både teater, dans og musikk fyller scenen.