Min side Meld fra

Derfor er det fortsatt viktig med vaksine

Artikkelen du leser er over to uker gammel. Informasjonene kan være utdatert. Se siste nytt fra kommunen på: Aktuelt
Det er fortsatt viktig å vaksinere seg for å beskytte seg selv og andre mot alvorlig sykdomsforløp. Men vaksine er også viktig dersom du skal ut og reise med et gyldig koronasertifikat.

– Samtidig bidrar vaksinen til å redusere smittespredningen i samfunnet, forteller kommuneoverlege Guro Steine Letting.

De siste to ukene er det registrert nesten 6000 nye koronatilfeller i Fredrikstad.

Vaksine og kronasertifikat

Dersom du skal reise til utlandet bør du sjekke reglene for koronasertifikat. Regjeringen har besluttet at det nasjonale koronasertifikatet skal ha samme gyldighetskriterier som EU-sertifikatet, dvs 180 dager (rundt 6 måneder) ved gjennomgått sykdom, 270 dager (rundt 9 måneder) for grunnvaksinerte og ubegrenset for dem som har fått oppfriskningsdose.

Vaksinetilbud i Fredrikstad

Det er åpnet vi for drop-in for alle som ønsker vaksine, enten du skal ha dose 1, 2, 3 eller 4. Vaksinasjonssenteret på Kråkerøy har åpent alle hverdager.

I tillegg reiser vårt vaksineteam rundt om i kommunen og tilbyr drop-in-vaksine på utvalgte steder. Torsdag og fredag denne uken finner du dem ved Odins Kro på Gressvik. På lørdag til byr vi drop-in på Stortorvet i sentrum.

Sist oppdatert: 01. mars 2022