Min side Meld fra
Kontakt oss

Demensprisen til Østsiden sykehjem

Dagavdelingen på Østsiden sykehjem ble torsdag kveld hedret med demensprisen.

Dagavdelingen ble nominert av Nasjonalforeningen for folkehelsen ved Onsøy helselag på vegne av en pårørende og en bruker. Mange i helselaget hadde hatt, eller har noen de kjenner som har hatt tilbud ved Østsiden.

– Det er en stor ære å bli tildelt denne prisen. Det er stor stas å bli verdsatt for at våre brukere får fine innholdsrike dager, sier Ingeborg Rugland, virksomhetsleder ved Østsiden sykehjem.
– Vårt hovedfokus er mestring, muligheter og mening, aktiviteter og trivsel, tilføyer Rugland.

Prisen ble delt ut under et åpent møte torsdag kveld om folkehelse og demens på Sykehuset Østfold, Kalnes. Det var foredrag ved Bente Rostad Hansen (folkehelserådgiver i Råde) og Kirsti V. Solheim (psykiatrisk sykepleier), i tillegg til utdeling av Østfold Fylkeslags folkehelsepris og demensprisen 2021. Folkehelseprisen gikk til Benny Hanssen i Askim. Hanssen har etablert egen stiftelse for å hjelpe barn.

Demensprisen bestod av blomsterbukett og et originalt trykk av Inger D. Flatebø med et utdrag av Inger Marie Solbergs dikt, Grågås:

Vårt menneskeliv er som fugletrekket.
Vi på reise mot et mål vi ikke kjenner.
Men underveis bærer vi alltid lengselen med oss,
drømmen om en hjemkomst.

Demensprisen ble delt ut under et åpent møte torsdag kveld om folkehelse og demens på Sykehuset Østfold, Kalnes. Fra venstre: Berit Anitha Sundet, leder av Onsøy helselag, vernepleier ved Østsiden sykehjem, Gro Sahlin, pensjonert aktivitør ved Østsiden sykehjem, Lisbeth Tangen Thorvaldsen, og leder for fylkesstyret for Nasjonalforeningen for folkehelsen i Østfold, Eva Arntzen.

Sist oppdatert: 24. september 2021