Min side Meld fra
Kontakt oss

Demenskoret starter på Valentinsdagen

Nå får også Fredrikstad sitt eget demenskor. Første øvelse er allerede 14. februar. Her blir det gode muligheter for å oppleve sang og glede.
Demenskor øving
Dirigent Eline Smith Rydningen ledet an korsangen da de ulike aktørene møttes for å snakke om oppstarten av demenskoret. 

NRK-serien om demenskoret har rullet sin seiersgang på tv-skjermene denne vinteren. Sterke øyeblikk har rørt mange og flere steder starter nå opp egne kor for mennesker med demens. I Fredrikstad er det musikkterapeut Eline Smith Rydningen som skal ha det musikalske ansvaret.
– Jeg har sett hva musikk kan gjøre med mennesker med demens. De opplever samhold og livsglede mens vi synger sammen. Det gleder jeg meg til å oppleve med disse kormedlemmene også, sier hun.

Tilbudet kommer i stand på rekordtid og ansatte fra kommunens demensteam og dagtilbud for hjemmeboende personer med demens vil være tilstede under øvelsene.
– Dette tror vi blir et veldig godt tilbud, sier Trine Larsen og Kjersti Langli-Jørgensen.
– Koret passer godt for personer med mild til moderat demens som fortsatt bor hjemme, sier de.

Demenskor oppstart piano
Sammen finner de tonen: Pianist Jon-Willy Rydningen, dirigent Eline Smith Rydningen, Kjersti Langli-Jørgensen og Trine Larsen fra Fredrikstad kommunes demensteam og leder Helene Matri i helse- og velferdsutvalget.

Tidligere denne uka møttes ulike aktører som er med på å etablere tilbudet: Venneforeningen ved Østsiden sykehjem, Demensforeningen og leder av helse- og velferdsutvalget, Helene Matri. Det ble et musikalsk møte med svingende musikk fra korets pianist, Jon-Willy Rydningen og dirigent Eline Smith Rydningen.
– Dette var en god opplevelse å være med på. Jeg er helt sikker på at kormedlemmene i demenskoret vil få mange fine stunder med så mange engasjerte folk rundt seg, sier Helene Matri.

Er du nysgjerrig på mer informasjon, finner du det her: Demensteam

Sist oppdatert: 02. februar 2023