Deler ut gratis hurtigtester til folk med milde symptomer

Kommuneoverlegen i Fredrikstad ber folk med milde symptomer om å hurtigteste seg for korona. Det samme med uvaksinerte personer som har fått beskjed om at de er nærkontakter til en som er smittet. Testen får du gratis på Koronasenteret.

Til tross for at mange har symptomer på forkjølelse nå, er det stadig færre tester seg for korona. Selv om de fleste er vaksinert, og mange av tiltakene er tatt bort, betyr ikke det at smitten er borte fra samfunnet, minner kommuneoverlege Anne Kristine Nitter i Fredrikstad kommune om. Derfor ber hun folk ha lav terskel for å teste seg mot korona.

Gotti Nitter.jpg
– Dersom du får nye luftveissymptomer som tett nese, lett hoste og litt sår hals bør du ta en hurtigtest. Hvis testen er negativ (ikke påvist smitte), kan du gå tilbake til skole, barnehage eller jobb når symptomene er i bedring og du føler deg i grei form, sier Nitter.

Men for noen er ikke en hurtigtest tilstrekkelig.
– Bestill test på Koronasenteret dersom du har feber, kraftige symptomer, føler deg generelt dårlig eller får symptomer etter å ha vært nærkontakt med en som har fått påvist smitte.

selvtest 2.jpg

Hurtigtesten får du gratis på Koronasenteret.
– Vent seks til tolv timer fra du kjente symptomene til du tar testen. Da kan du stole mer på svaret enn om du tar den med en gang. Dersom du tester positivt (påvist smitte), må du ringe Koronsenteret med en gang på 69 38 11 08 og taste 4. Da får du veiledning derfra om veien videre, sier hun.

I uke 41 blir testene delt ut på Koronasenteret på Dokka. Åpningstid på hverdager er 11.00-18.00. I helgen er det åpent fra 12.00-15.00.

Hold deg oppdatert om koronasituasjonen her.

Sist oppdatert: 11. oktober 2021

Har du spørsmål rundt korona, send en epost til postmottak@fredrikstad.kommune.no, eller ta kontakt med Servicetorget.