Debatterte arealdelen på Litteraturhuset

- Det må ikke bli for romantisk, utfordret Erling Dokk, førsteamanuensis ved Høyskolen Kristiania, da et panel diskuterte kommuneplanens arealdel mandag.

Han fortsatte:

- Når en tenker at det skal være aktive første etasjer, dra til Oslo, 670 000 innbyggere, ta deg en tur opp på Løren, der mente Plan- og bygningsetaten at det skulle være aktive første etasjer. Der er det det nå «Brun og bli». Så det er noe med å skjønne at du kan ikke vedta urbanitet, men du kan vedta en type bygningsmasse som skaper det,

Rådmann Nina Tangnæs Grønvold (konst.) ønsket velkommen til møtet. Gunhild Bøgseth, etatssjef miljø - og byutvikling, og Espen Eggen, konstituert Plan og Samfunnsutviklingssjef, presenterer de viktigste grepene i forslag til ny arealplan før panelet diskuterte grepene i planen.

Se opptak av møtet på Fredriksstad Blad

I panelet satt:

• Ordfører Jon-Ivar Nygård (Ap)
  • Opposisjon Truls Velgaard (H)
  • Leder i Fredrikstad Næringsforening Kjell Arne Græsdal
  • Sander Grundvik
  •  Erling Dokk Holm
  • Rune Svensson, direktør Oslofjordens Friluftsråd
  • Guro Nereng, Klima Østfold
  • Lise T. Mohr, leder for Fellesutvalget for bondelagene

Kommuneplanens arealdel viser sammenhengen mellom fremtidig samfunnsutvikling og arealbruk gjennom plankart, bestemmelser og planbeskrivelse. Det er en plan for hvordan Fredrikstad kommune ønsker at vi sammen skal utvikle byen.

Kommuneplanens arealdel ligger ute til høring og offentlig ettersyn frem til 1. april.

Du kan si hva du mener - www.fredrikstad.kommune.no/arealdel

Fredrikstad kommune inviterer også til et folkemøte der du kan stille spørsmål om planen til de som har jobbet med dem. Møtet er på Litteraturhuset tirsdag 5. mars klokken 1900.

Sist oppdatert: 11. februar 2019