Byfergene: Ruteomlegging og nye rutetider

Innhold

Fra 2. mars blir det endringer på alle fergeruter.


Fergeruten mellom Gamlebyen og Gressvik vil bytte til å kjøre mellom Gamlebyen og Ålekilene. Stoppesteder blir: Gamlebyen – Isegran – Smertu – Sentrum – Værste – (Gressvik) - Ålekilene. De siste avgangene fra sentrum til Ålekilene vil også stoppe på Gressvik. Etter påske settes det inn en ferge til på strekningen Gamlebyen - Ålekilene, slik at det blir ca. tre avganger i timen.

Det opprettes en ny fergerute som kjører kun mellom Gressvik, Værste og sentrum.

Ferga mellom Sellebakk og Lisleby får utvidet rutetid på hverdager med avganger fra Sellebakk mellom kl. 05.30 og 23.00. Det blir endringer på tidspunkter for kontinuerlig kjøring.

Ferga mellom Cicignon og Gamlebyen får endringer på tidspunkter for kontinuerlig kjøring.

Årsaken til at ferga nå skal kjøre mellom Gamlebyen og Ålekilene er begrenset parkeringskapasitet på Gressvik. Parkeringskapasiteten i området vil bli ytterligere redusert fremover på grunn av stor byggeaktivitet på Gressvik. Ved Ålekilene er det store parkeringsmuligheter. For at de som kjører bil også skal ha mulighet til å ta ferga bytter vi om på denne fergeruta.

I tillegg åpner vi en ny fergerute som kun skal kjøre mellom Gressvik, Værste og sentrum. Denne fergeruta vil passe bra for de som kan gå eller sykle til fergestedet på Gressvik.

Rutetider og info om byfergene:  www.fredrikstad.kommune.no/byferga

Sist oppdatert: 28. februar 2020

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?