Min side Meld fra
Kontakt oss

Byens tredje elektriske ferge døpt

Artikkelen du leser er over to uker gammel. Informasjonene kan være utdatert. Se siste nytt fra kommunen på: Aktuelt
Go'vakker Grethe – den nye elferga som kalles opp etter Grethe Sørensen ble døpt i dag.

Med Grethe får Fredrikstad kommune nå sin tredje elektriske ferge. De to andre er Go’vakker Elen etter Elen Marie Gullichsen og Go’vakker Karen etter Karen Bjølstad.

– Med tre strekninger og seks ferger i full drift har Fredrikstad fått sin egen elvemetro. Noe som jeg synes passer godt for en by som liker å titulere seg som den «den lille verdensbyen», sa ordfører Siri Martinsen i åpningstalen.

Ordføreren nevnte at Fredrikstad kommunes fjerde elektriske ferge skal komme til byen i tide til Tall Ships Races, 15.–18. juli.

Fergedåpen fant sted klokken 15 på Cicignon fergeleie, med representanter fra rederiet Swede Ship Marine AB til stede, og opptreden av ungdommer fra Fredrikstad Turnforening.

Helene Saloua Apenes Matri, leder av helse- og velferdsutvalget i Fredrikstad kommune, var gudmor og døpte fergen med en flaske av is.

Matri fortalte historien om Grethe Sørensen: Grethe Sørensen (1915-1999) fra Fredrikstad var en foregangskvinne innen likestilling innenfor idrett. Hun ble beskrevet som eventyrlysten og initiativrik, og drev med en rekke ulike idretter som tennis, ski, roing, danseakrobatikk og friidrett, spesielt kappgang, noe som den gang ble ansett som lite «kvinnelig».

I 1939 ble hun den første kvinnelige norgesmester i 5000 meter ved Fredrikstad idrettsforening (FIF). Hun ble også den første kvinnen som fikk foreningens fortjenestemedalje.

Sist oppdatert: 03. februar 2023