Byen er for alle!

Innhold

Den kanadiske byplanleggeren Gil Penalosa, besøkte Fredrikstad lørdag formiddag.

Penalosa er hovedtaler på Nasjonal sykkelkonferanse som holdes i Nedre Glomma førstkommende mandag og tirsdag. SLF lokalt i samarbeid med Fredrikstad kommune hadde invitert med et knippe mennesker til en sykkelbefaring gjennom byen, sammen med Penalosa, for å høre hans betraktninger om hvordan Fredrikstad på best mulig måte kan utvikle byen bærekraftig med vekt på aktiv mobilitet.

Etter en to timers runde, hvor vi blant annet besøkte Cicignon fergeleie, Biblioteksparken med Plensa - statuene, Blomstertorget, Stortorget, FMV-området, Holmen og Trosvik torg, kom han med mange gode innspill. Avslutningsvis  ga han følgende oppsummering:

«Etter denne turen ser jeg at det er veldig mye bra som skjer i Fredrikstad. Byutvikling handler ikke om sykling alene, men om å skape en by som er god for alle. For voksne, for unge, for barn og for eldre. For de rike og for de fattige. For absolutt alle. Det handler om folks helse, både den fysiske og den psykiske. Det handler om miljøet vi lever i og om den økonomiske utviklingen. Vi må skape byer som er fine å sykle i, men også hvor vi kan bevege oss til fots. Byer hvor offentlig transport er velfungerende og hvor det legges til rette for rene kjøretøy. Dere har allerede skapt fantastiske offentlige byrom i sentrum. Alt dette bør sees i sammenheng, på en mer holistisk måte».     

 

Sist oppdatert: 03. juni 2018

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?