Bli med på strandrydding!

Folk i hele Norge rydder denne uka kystlinje og strender. Bli med på dugnaden!

Den nasjonale strandryddeuken arrangeres 30. april - 6. mai. Lag, foreninger, barnehager, skoler og privatpersoner oppfordres til å bli med og rydde.

- Dette er en viktig dugnad for livet i havet og på land. Vi håper mange benytter muligheten til å ta i et tak lokalmiljøet og samtidig komme seg ut sammen med gode venner, sier Hanna Tangvald, miljø- og landbruksleder i Fredrikstad kommune.

Søppel fra strandryddingen må settes et sted som er merket i dette ryddekartet. Melding om henting sendes til Skjærgårdstjenesten slik det er beskrevet i ryddekartet.

Hvis det ikke passer å delta i strandryddeuken kan du rydde når det passer deg. Skjærgårdstjenesten sørger for bortkjøring av søppel. Mer informasjon om strandrydding.

Du kan vinne i Kystlotteriet
Du kan delta i Kystlotteriet og vinne premier med søppelet du plukker. For deltakelse i Kystlotteriet benyttes egne sekker.

Sekker, lodd og hansker
Sekker, lodd og engangshansker fås ved Servicetorget i rådhuset. Sekker og lodd fås også ved egne utleveringspunkter for Kystlotteriet.

Rydding av Veumbekken søndag 6. mai
Kommunen har i forbindelse med strandryddeuken valgt å ha fokus på rydding i nedre del av den urbane Veumbekken på Trosvik søndag 6. mai. Avfall og plast renner fra vassdragene ut til strandsonen og i sjøen, og rydding i bekken er en mulighet til å stoppe avfallet før det når sjøen.

Vassdragsrydding i nedre del av Veumbekken, oppmøte på Trosvik barneskole, like ved bekken 6. mai kl. 12-15 (Unnebergveien 19, 1613 Fredrikstad). Vi stiller opp med sekker og hansker, og kommunen tar seg av avfallet etterpå. Siden det skal ryddes i bekken, vil det være mulig å låne vadestøvler, håver, river og raker.

Kystlotteriet vil være hovedarrangør og bidra til at alle som rydder kan få være med i trekningen av flotte premier! Det vil i tillegg bli servert pølser, is, saft og kaffe.

Sist oppdatert: 02. mai 2018