Ber om forståelse fra kultur og idrett

Fredrikstad kommune jobber for å finne løsninger slik at lag og foreninger skal få treningstider i kommunens lokaler igjen.

Mange idrettslag og korps er ivrige etter å komme i gang igjen etter mange uker med de strenge koronatiltakene og forbud mot å øve. Kommunen mottar daglig et stort antall henvendelser fra foreninger som ønsker treningstid i kommunens lokaler igjen nå som nasjonale myndigheter har åpnet opp for aktivitet med gode smittevernrutiner.

– Vi har stor forståelse for at mange nå er utålmodige etter å komme i gang igjen. Vi ser på hvordan kommunens lokaler igjen kan benyttes av lag og foreninger. Dette må vurderes i lys av flere behov, og særlig opp mot skolestart og renholdskapasitet. Vi må derfor be om forståelse for at vi trenger litt tid til denne kabalen, sier Voica Imrik, etatsjef Bygg og eiendom i Fredrikstad kommune.

Hun får støtte fra kultursjef i Kulturetaten, Fredrikstad kommune, Ole-Henrik Holøs Pettersen.

– Vi er naturligvis veldig glade for at det nå gjenåpnes for mer kultur- og idrettsaktivitet. Dette krever litt tilrettelegging fra vår side, så vi jobber nå med hvordan vi kan åpne våre arenaer, samtidig som vi ivaretar smittevernet, sier kultursjefen.

Imrik forteller at hun jobber tett med kommuneoverlegen og håper å ha flere detaljer klare i slutten av neste uke.

– Jeg oppfordrer folk til å følge med i kommunens kanaler for informasjon om når vi kan åpne for treninger i våre lokaler igjen. Vi har dessverre ikke mer informasjon nå, og vi klarer ikke noe raskere fremdrift med hyppig telefoner og eposter fra foreninger som ønsker å komme i gang, sier hun.

Fredrikstad kommune håper å ha mer informasjon om gjenåpning av våre lokaler for lag og foreninger i slutten av uke 21.

Sist oppdatert: 15. mai 2020