Min side Meld fra
Kontakt oss

Ber deg ringe fastlegen dersom ting ikke haster

Ikke ring legevakta hvis det ikke er akutt. Ring heller fastlegen, oppfordrer kommuneoverlege Anne Kristine Nitter i Fredrikstad kommune.

Fredrikstad og Hvaler kan vente seg rundt 40.000 flere innbyggere nå som sommeren står for døra. Det kan fort merkes på legevakta i byen. For det er jo ikke alltid det bare er sommeridyll. Skader og uhell skjer og du trenger hjelp.

Gotti Nitter.jpg

Kommuneoverlege Anne Kristine Nitter i Fredrikstad kommune.

– Hvis det er akutte ting, skal du selvsagt ta kontakt med legevakta så du får rask hjelp. Men med alle andre ting, som det ikke haster med, ber vi deg kontakte fastlegen din først, sier kommuneoverlege Anne Kristine Nitter i Fredrikstad kommune, og gir noen eksempler:

– Det kan være at du har glemt medisinene dine, at du trenger forlengelse av en sykmelding, eller at du har et helseproblem som har vart over tid. 

Fredrikstad har hatt høyere smittetrykk enn mange andre steder gjennom pandemien. Mye ressurser blir brukt til testing, smittesporing, vaksinering og bemanning av luftveismottaket. 

– Vi er fortsatt litt sårbare på kapasitet. Så vi er avhengig av et godt samarbeid med både gjester og fastboende. Da får vi ikke for mye press på legevakta og vi får hjulpet de som trenger det aller mest, sier Nitter.

Sist oppdatert: 12. juni 2021