Ber alle teste seg ved korona-symptomer

202 personer testet positivt for korona i Fredrikstad sist uke. Nå ber kommuneoverlegen om at alle tester seg ved symptomer, også de fullvaksinerte.

Gotti Nitter.jpg

– Fullvaksinerte er bedre beskyttet mot alvorlig sykdom, men også blant disse blir noen syke og kan spre koronasmitten videre. Derfor er det viktig at også fullvaksinerte tester seg hvis de får forkjølelses- og influensasymptomer, sier kommuneoverlege Anne Kristine Nitter i Fredrikstad kommune.

Du blir regnet som fullvaksinert dersom du har fått to doser med vaksine, eller har vært koronasyk og fått en dose med vaksine.

Ta kontakt ved positivt resultat

Dersom du bare har lettere symptomer, holder det å ta en hurtigtest i første omgang.
– Dersom hurtigtesten viser positivt resultat, må du ta kontakt med Koronasenteret og bestille tid for PCR-test, sier Nitter.

Det er veldig viktig at også de som er nærkontakter til kjente smittetilfeller melder inn dersom de får et positivt testresultat.

Meld inn din positive test her. Eller ring 69 38 11 08, tastevalg 4.

Her får du gratis hurtigtester:
Østfoldhallen (10-13 man-søn)
Borgehallen (10-13 man-søn)
Koronasenteret (11-18 man-fre, 12-15 lør-søn)
Servicetorget på Rådhuset (09-16 man-fre - må være symptomfri for å hente her).

Se også råd fra Folkehelseinstituttet

Sist oppdatert: 15. november 2021

Har du spørsmål rundt korona, send en epost til postmottak@fredrikstad.kommune.no, eller ta kontakt med Servicetorget.