Bekker ny direktør for Utdanning og oppvekst

Marianne Bekker (52) er tilsatt som direktør for utdanning og oppvekst i Fredrikstad kommune fra 1. mars 2020. Hun har vært konstituert i stillingen siden høsten 2018.

Bekker har jobbet i Fredrikstad kommune siden 1997. Først som spesialkonsulent i økonomiseksjonen, og fra 2009 som spesialkonsulent på oppvekstområdet. Fra 2014 har Bekker vært stabsleder i Seksjon for utdanning og oppvekst. Bekker har grunnutdanning som handelsøkonom, og mastergrad i organisasjon og ledelse.
Som utdannings- og oppvekstdirektør får hun ansvar for skoleetaten, barnehageetaten og den nye etaten for tjenester til barn og familier, samt en stab.

- Jeg gleder meg veldig til å fortsette det utviklingsarbeidet vi har startet på, til barn og unges beste her i Fredrikstad. Jeg ser oppvekstområdet som det mest meningsfylte og positivt utfordrende området som jeg kan få lov til å arbeide med. Jeg er kjent med, og glad for, at jeg får mange dyktige ledere og medarbeidere å arbeide sammen med. Dette ser jeg virkelig fram til, sier Marianne Bekker.

Kommunedirektør Nina Tangnæs Grønvold er svært fornøyd med å få Marianne Bekker fast med på laget.

- I Marianne Bekker får Fredrikstad kommune en direktør for utdanning og oppvekst med solid forståelse for dagens og framtidens utfordringer. Bekker er analytisk og involverende. Hun har fokus på muligheter og løsninger, og et sterkt engasjement for helhet og sammenheng – både for innbyggerne og internt i organisasjonen. Jeg ser fram til videre samarbeid med Marianne Bekker i kommuneledelsen, sier kommunedirektør Nina Tangnæs Grønvold.

Ved søknadsfristens utløp var det registrert 10 søkere til stillingen som direktør for utdanning og oppvekst. Tilsettingsprosessen omfattet flere intervjuer og samtaler samt personlighetstesting, og ble gjennomført med bistand fra Visindi AS og deltakelse fra to hovedtillitsvalgte.

Sist oppdatert: 04. mars 2020