Min side Meld fra
Kontakt oss

Barnas verdenskunst på Råde ankomstsenter

Artikkelen du leser er over to uker gammel. Informasjonene kan være utdatert. Se siste nytt fra kommunen på: Aktuelt
Lørdag 28. januar besøkte Barnas verdensdag ankomstsenteret og rigget til kunstverksted.

En stor gruppe barn og ungdom fra alle verdenshjørner befinner seg på ankomstsenteret i Råde i påvente av å få sin sak behandlet og deretter eventuelt bosatt i Norge.

Barnas kunstverksted 

Lørdag holdt kunstner Susanne Kuschel leireverksted hvor barna fikk lage krukker og former med forskjellige mønstre. I naborommet var det trykk med sjablonger på t-skjorter med kunstner og barnefagarbeider, Madeleine Andersen. Kunstnerne ble assistert av Zoriana Mul og Nadja Mikhalchik.

Barna og ungdommene deltok med stor iver. Mange var med hele dagen fra 10.00-16.00, kun avbrutt av en rask tur i kantinen. En 17-åring fra Ukraina uttrykte at «dette har vært en veldig fin dag».

Fellesutstilling i mai

Utover våren vil det bli holdt kunstverksteder flere ulike steder i Fredrikstad. Resultatene skal samles til en fellesutstilling på festivalen Barnas verdensdag lørdag 13. mai 2023.

Sparebankstiftelsen har bidratt med finansiering av prosjektet som er utviklet av prosjektleder Anja Nicolas. I tillegg har Sparebankstiftelsen øremerket ytterligere midler som skal gå til aktiviteter på ankomstsenteret i Råde.

 

 

 

Sist oppdatert: 31. januar 2023