Barn møtes til Verdens miljødag

Onsdag 6. juni kommer barnehagebarn fra hele Fredrikstad til sentrum for å markere Verdens miljødag.

Tema for årets miljødag er plastforsøpling i havet.

Verdens miljødag er en FN-dag, som ble etablert i 1972 for å øke folks bevissthet omkring miljøspørsmål. Dagen markeres internasjonalt 5. juni. I Fredrikstad skal barnehagebarna samles 6. juni for å feire dagen.

- Alle førskolebarn i Fredrikstad er invitert og 37 barnehager som har takket ja til å være med. Med barn og voksne er det 745 påmeldte, forteller Toril Gjelsvik Bergstrøm i Fredrikstad kommune.

Kommunen arrangerer dagen sammen med Ole-Herman Gudim Lundberg fra Kulturværste og Fru Grønn (alias kunstner Eva-Lotta Sandberg).

Program

10.00: Oppmøte på Stortorvet. Miljøparade gjennom gågata til rådhuset og Lykkebergparken. Alle oppfordres til å være  kreative og lage gjenbrukskostymer.

10.30: Miljøshow fra scenen.

11.00: Lunsj i det grønne.

11.45: Kinoforestilling: Pelle Politibil på Sporet. Slutt ca. kl.13.15.

Sist oppdatert: 05. juni 2018