Min side Meld fra
Kontakt oss

Automatisert sjekk av personnummer i offentlige dokumenter

Byarkivet og Digitalisering i Fredrikstad kommune har utviklet en funksjonalitet som utfører automatisk sjekk av dokumenter som inneholder personnummer i offentlig journal (postlista).

Kommunen mottar og produserer noen ganger mer enn tusen dokumenter daglig som skal kvalitetssikres. Selv om dokumentene kommunen publiserer på offentlig postjournal er gjennomgått og kontrollert i flere omganger og på flere nivåer, vil en manuell sjekk av så store datamengder innimellom medføre menneskelige feil.

Den nye funksjonaliteten skanner både word- og pdf-dokumenter, og den automatiserte sjekken kjøres daglig. Slik får arkivet god tid til å rette opp eventuelle feil før dokumentene presenteres i offentlig journal.

- Løsningen er utviklet av kommunen selv, og ved å ta i bruk denne funksjonaliteten har vi fått et godt hjelpemiddel til å unngå at f.eks. fødselsnummer vises i dokumenter i offentlig journal, sier Mette Strand Leistad, direktør for Organisasjon.

Det jobbes også med å videreutvikle metoden slik at andre taushetsbelagte eller skjermingsverdige opplysninger ikke vises i offentlig journal.

Sist oppdatert: 23. november 2023