Pressekonferanse om AstraZeneca-vaksinen

Legemiddelverket har mottatt meldinger om blodpropp og blødninger hos yngre etter vaksinering med AstraZeneca-vaksinen.

Legemiddelverket og Folkehelseinstituttet hasteinnkalte i dag lørdag 13. mars klokken 16, til pressekonferanse om mulige bivirkninger etter vaksinasjon med AstraZeneca-vaksinen.

Legemiddelverket har fått flere bivirkningsmeldinger om yngre vaksinerte som har fått hudblødninger (småprikket hudblødning og/eller større eller mindre blå flekker) etter koronavaksinasjon. Dette er alvorlig og kan være et tegn på nedsatt antall blodplater. Les mer her.

Personer under 50 år som er vaksinert med AstraZeneca de siste 14 dagene og som opplever økt sykdomsfølelse med flere blå flekker (hudblødninger) mer enn tre dager etter vaksinasjon oppsøker legevakt eller fastlege umiddelbart.

Tre relativt unge helsearbeidere i Norge er innlagt på sykehus med alvorlig blodpropp. Helsemyndighetene vil nå undersøke om tilstanden har en sammenheng med Astra Zeneca-vaksinen mot korona.

I Fredrikstad er det kun helsepersonell som har fått AstraZeneca-vaksinen. Fredrikstad kommune har, etter råd fra Folkehelseinstituttet, satt bruken av AstraZeneca-vaksinen på pause. Les mer på FHIs sider

Sist oppdatert: 13. mars 2021

Har du spørsmål rundt korona, send en epost til postmottak@fredrikstad.kommune.no, eller ta kontakt med Servicetorget.