Arrangerer aktiviteter til minne om Erling Johansen

24. november i år ville Erling Johansen fylt 100 år, i den forbindelse arrangerer Østfoldmuseene/v Fredrikstad museum og Fredrikstad kommune v/Kulturetaten en rekke aktiviteter i løpet av 2019.

Erling Johansen var rørlegger av utdannelse og en selvlært arkeolog som ble født 24. november 1919 i Fredrikstad. Han var blant annet medlem i Det Norske Videnskaps-akademi, ridder av St. Olavs orden, og bestyrer på Universitetet i Oslos arkeologiske stasjon på Isegran i mer enn 25 år.

Historisk vandring
Historisk vandring på Hunnfeltet i Borge, ledet av landskapsarkitekt Lars Ole Klavestad, i regi av Østfoldmuseene v/Fredrikstad museum, torsdag 09. mai

I Erling Johansens rike
Torsdag 12. september kl. 17.00 kan du bli med Fredrikstad Museum og historiker Petter Ringen Johannessen på en helt spesiell vandring på Kråkerøy. Som et ledd i markeringen av Erling Johansens 100 års jubileum i år, tar vi deg med på en vandring i hans rike - på Kråkerøy - og bokstavelig talt i hans fotspor. Oppmøte ved Rødsmyra Skole.
Billetter: 100 kr per person, fås på stedet.
Velkommen!

Historien til Isegranhuset
Søndag 15. september, som en del av arrangementet Barnas Isegran, vil seniorrådgiver Tove Thøgersen;  Østfoldmuseene – Fredrikstad Museum  fortelle historien til Isegranhuset – fra vaktstue via kommandantens lystbolig til arkeologisk feltstasjon, og Anne Sagberg guider i hagehistorien. – Arkeologen Erling Johansen var den som så potensialet i en forfallen 1700-tallsbygning og fikk restaurert Isegranhuset og gjenskapt hagen med beplantninger og reist lysthus, slik at vi nå kan oppleve renessansehagen på Isegran. Åpent hus og guiding mellom kl 12.00 og 15.00.

Kåseri om Erling Johansen
Kråkerøy Historielag ønsker å markere at det er 100 år siden Erling Johansen ble født og inviterer til åpent møte: 16.oktober 2019, kl.18.00 - på Fredrikstad Stadion / Værsteinngangen Sønnen hans, Øystein Kock Johansen kommer og forteller om sin far.Kom og hør mer om den spennende historien som denne unike Kråkerøymannen fikk til. I år er det 100 år siden Erling Johansen ble født; nærmere bestemt 24. november. Erling Johansen døde i år 2000. Han ble selv arkeolog og har blant annet samarbeidet med selveste Thor Heyerdahl. Det blir servert kaffe og bakverk Kr. 100.- betales ved inngangen. Kontant eller Vipps!

Flere aktiviteter vil bli annonsert gjennom året, så følg med!

Sist oppdatert: 23. september 2019