Min side Meld fra
Kontakt oss

Åpning av ny sykkelvei med fortau langs Lisleby allé

Artikkelen du leser er over to uker gammel. Informasjonene kan være utdatert. Se siste nytt fra kommunen på: Aktuelt
I strålende solskinn ble den nye sykkelveien med fortau langs Lisleby allé offisielt åpnet. Ordfører Siri Martinsen klippet snoren til stor jubel og applaus fra 5. trinn på Nøkleby skole.

Den nye sykkelveien stod ferdig rett før sommerferien. Nå er det mange elever som får en kortere og tryggere vei til skolen.

– Dette er en merkedag. I dag åpner vi byens første fossilfrie infrastrukturprosjekt hvor vi også benytter elektriske maskiner. Her har vi fått både et nytt og flott sykkelveianlegg, og nye vann- og avløpsrør, samtidig som vi har hatt betydelig reduksjon av klimagassutslipp sammenlignet med en dieseldrevet byggeplass, innledet ordfører Siri Martinsen.

– Det å sykle, gå eller ta bussen er godt for lommeboka, for helsen, for kommunen vi alle bor i og for klimaet. Denne sykkelveien legger til rette for at enda flere av Fredrikstads innbyggere får nyte godt av nettopp det, sa Martinsen.

Nytt sykkelkjede til ordføreren

På programmet var det musikk fra Nøkleby skolekorps og sang fra elevene i 5. klasse ved Nøkleby skole.

Leder av Fredrikstad kommunes sykkelprogram, Øystein Buran, tilegnet den nye sykkelveien med fortau til Syklistenes Landsforening. Syklistenes Landsforening har 75-års jubileum i 2022 og lokallagsleder i Nedre Glomma, Jan Henrik Lund, var svært fornøyd med en etterlengtet sykkelvei på Lisleby.

Lund overrakte også et helt spesielt sykkelkjede til ordfører Siri Martinsen til applaus fra de fremmøtte.

Samarbeid med Bypakke Nedre Glomma

Sykkelveien er et samarbeidsprosjekt mellom Fredrikstad kommune og Bypakke Nedre Glomma. Den nye strekningen er på 850 meter.

I tillegg til ny sykkelvei har prosjektet også omfattet nye vann- og avløpsledninger i området. Prosjektet er gjennomført med maskiner på fossilfritt drivstoff, hvor både elektriske maskiner og ordinære maskiner på biodiesel er benyttet.

– Jeg er sikker på at vi med dette anlegget kommer til å bidra til at vi når målet om nullvekst - at flere kommer til å sykle og ikke bruke bilen. I tillegg har vi gjort dette prosjektet sammen med kommunen og tatt inn samferdselsinfrastruktur samtidig, det gjør at vi har fått mer for pengene. Hjertelig takk for et fantastisk anlegg, sa daglig leder av Bypakke Nedre Glomma, Jostein Haug.

– Vårt mål er at flest mulig skal gå eller sykle til skolen. Vi er veldig glade for alle tiltak som gjør at det blir litt tryggere å gå eller sykle til skolen, sa Bjørnar Johannessen, rektor ved Nøkleby skole.

Mange fortjener en takk

Det er mange som har bidratt i arbeidet med ny sykkelvei.
Tusen takk til Ingeniørfirmaet Svendsen & co, AFRY, Park & Anlegg AS, Bypakke Nedre Glomma og Prosjektutvikling, virksomhet Vei, og sykkelprogrammet i Fredrikstad kommune.

Jan Henrik Lund fra Syklistenes Landsforbund overrakte ordfører Siri Martinsen et nytt ordførerkjede, laget av et sykkelkjede. 


Ansatte i kommunens sykkelprogram sørget for servering fra sykkelen.

Sist oppdatert: 23. august 2022