Åpner idrettshaller og øvingslokaler

Fredrikstad kommune åpner nå opp utvalgte haller og skolelokaler for idrett og musikkøvelser.

– Vi har i det siste jobbet intenst med å finne løsninger for lag og foreninger som har behov for øvingstid i kommunens lokaler. Det er en stor kabal og mange behov som må ivaretas
Vi har vært nødt til å prioritere renhold ved skoler og institusjoner siden gjenåpningen, men har nå funnet løsninger for lag og foreninger i våre lokaler, forteller Voica Imrik, Etatssjef Bygg og eiendom i Fredrikstad kommune.

Hun forteller at kommunen denne uka åpner fire idrettshaller for trening og gjør rom ved elleve skoler tilgjengelig for korps som har meldt inn at de trenger øvelseslokaler.

Kultursjef Ole-Henrik Holøs Pettersen og idrettssjef André Flatner i Fredrikstad kommune sier gjenåpning har vært høyt prioritert de siste ukene.

– Vi har forståelse for at dette har vært utfordrende tider for lag og foreninger, og at trening- og øvelsestid inne i kommunens lokaler er viktig for å få kontinuitet. Vi er glade for at vi nå har funnet en løsning der vi kan gjenåpne utvalgte lokaler samtidig som vi klarer å ivareta renhold og smittevernet, sier Holøs Pettersen.

– Vi håper nå at lagene får noen fine og aktive uker fram til sommeren. Det er fortsatt begrenset kapasitet så vi må be foreningene om å ta hensyn til hverandre når de booker slik at alle får noe tid, sier Flatner.

Skolelokaler for musikkøvelser

• Torp skole for Torp Musikkorps
• Torsnes skole for Torsnes Brass
• Sagabakken skole for Østre Fredrikstad Skolekorps og Krystallen Drill
• Råkollen skole for Plankebyen Drill
• Rød skole Kråkerøy for Kråkerøy korps
• Gressvik Ungdomsskole for Jælpekorpset og Rød og Hurrød skolekorps
• Rød skole, Onsøy, for Rød og Hurrød skolekorps og Beatleskoret
• Vestbygda ungdomsskole for Onø Musikforening
• Manstad skole og Gaustadhallen for Manstad skolekorps
• Nøkleby skole Kulkturarenaen for Nøkleby skolekorps
• Trosvik skole for Trosvik veterankorps og Fredrikstad Janitsjarskole
• Trara skole for Trivselskoret Rolvsøy

Se Norsk Musikkråds smittevern for musikkøvelser

Idrettshaller

Med virkning fra torsdag 28.05.20 til og med 19.06.2020 åpnes følgende idrettshaller for trening:
• Kongstenhallen
• Blomsterøyhallen
• Rolvsøyhallen
• Gaustadhallen

Alle må booke treningstider via BookUp.

Sommertrening i perioden 22. juni – 7. august 2020

• Borgehallen
• Kongstenhallen
• Gressvikhallen
Hallene bookes via BookUp.

Smittevernkrav i kommunale idrettshaller

Fredrikstad kommunes renholdsplan under koronapandemien

Sist oppdatert: 28. mai 2020