Min side Meld fra
Kontakt oss

Åpner «Fredagsklubben»

Fritid i Fredrikstad Østsiden lanserer denne høsten Fredagsklubben for ungdom og unge voksne med nedsatt funksjonsevne. De håper det vil gi trygghet for ungdommene til å komme også i ordinær åpningstid.

fritid_aapning.jpg

– Vi ser at det ikke er så mange ungdom med nedsatt funksjonsevne som besøker oss i dag, og mener selv at vi har et godt tilbud for alle unge som ønsker en uorganisert aktivitet. Vi har kinosal, kjøkken, hobby, spillkonsoller, scene og mye mer. På Østsiden er det også mulighet for å for eksempel sette i gang med aktiviteter som bowls, biljard og shuffleboard. Vi har også en stor café der de bare kan henge og snakke eller spille brettspill, sier Charlotte Kjær Sandberg, virksomhetsleder for Fritid i Fredrikstad.  

– Vi håper flere vil få øynene opp for oss gjennom Fredagsklubben, fortsetter hun. Og presiserer at Fritid i Fredrikstad ønsker at dette er et tilbud som skal favne bredt.

– Vi tenker at dette skal være et tilbud både til unge som kan ha diagnoser som kanskje ikke er fullt så synlige og til de som har behov for å benytte seg av hjelpemidler for å for eksempel komme seg rundt og kommunisere.

Ut året

Fredagsklubben er en pilot over fire fredager, som gjennomføres etter at Fredrikstad kommune fikk støtte fra Statsforvalter i Viken, via en søknad som HOV sendte inn. Fritid har ansatte som vil være inne å tilrettelegge tilbud og aktivitet, besøkende som har behov for tettere oppfølgning en-til-en vil kunne ha med seg en BPA eller familie.

Første åpningsdag blir fredag 10. september, klokken 1800-2200, så en fredag i måneden ut året.

Sosialt

Sandberg har erfaring fra å drive et lignende tilbud i Oslo, FFU ved Ung Metro fritidsklubb. Hun sier at ønsket er at ungdom og unge voksne med nedsatt funksjonsevne skal ha en møtearena, der de kan møte andre i samme livssituasjon.

– For noen er det kanskje bare det å bli kjent med stedet og oss som jobber der som skal til for at de også vil komme de andre dagene i uka vi har åpent, sier Sandberg. Hun har fått med seg medarbeider Sigve Bull som skal lede Fredagsklubben.

– Fredagsklubben blir et sted å møtes og gjøre litt hva man vil, men selvfølgelig, som ellers på fritidsklubben, med trygge voksne til stede. Det skal bli en god og sosial start på helga, sier Bull.

Det er gratis å komme inn på Fredagsklubben. Klubben har opprettet en egen Facebook-gruppe. 

 

Besøksdag

Fredagsklubben arrangerer en egen besøksdag hvor både foresatte og ungdom kan komme i forkant av oppstart. Her gir Fritid rom for å stille spørsmål og komme med innspill til tilbudet som skal settes i gang.

Besøksdagen er fredag 3. september 19.30 – 21.00. 

Det er ingen påmelding til besøksdagen. En kan bare å møte opp på Fritid i Fredrikstad Østsiden.     

 

 

Sist oppdatert: 30. august 2021