Min side Meld fra
Kontakt oss

Åpner for besøk på Fjeldberg sykehjem

Etter at de tre smittede pasientene ved Fjeldberg sykehjem ble erklært friske av covid-19 mandag 14. desember, opphørte besøksforbudet.

Fjeldberg.JPG

(arkivfoto)

Etter flere krevende uker og to dødsfall kunne Fjeldberg sykehjem mandag 14. desember komme med en skikkelig gladmelding: Tre av beboerne er friske etter å ha fått koronasmitte. Sykehjemmet er nå erklært smittefritt.

– Beboerne har vært isolert på rommet sitt på grunn av smitteutbruddet. Det har vært krevende uker for pasienter, pårørende og ansatte. Vi er lettet over at smitteutbruddet er over, sier Birgitte Skauen Kopperud, etatssjef omsorgssentre.

Karantene for beboere ble opphevet samme dag som pasientene ble erklært friske, mandag 14. desember. Fem ansatte er fortsatt i karantene.

– Det er viktig å opprettholde smitteverntiltakene. Covid-19 rammer sykehjemmene og våre beboere hardt, påpeker Skauen Kopperud.

Det var i slutten av november at to beboere ved Fjeldberg sykehjem døde med covid-19. I tillegg var tre andre beboere smittet. Disse er som nevnt nå friskmeldt.

På Fjeldberg har det vært besøksforbud siden 28. november og fram til mandag 14. desember. Nå gjelder samme besøksrestriksjoner som ved de andre sykehjemmene i Fredrikstad kommune.    

Les tidligere pressemeldinger om koronautbruddet ved Fjeldberg sykehjem her:

https://www.fredrikstad.kommune.no/aktuelt/smitte-og-dodsfall-pa-fjeldberg-sykehjem/

https://www.fredrikstad.kommune.no/aktuelt/nytt-smittetilfelle-ved-fjeldberg-sykehjem/

https://www.fredrikstad.kommune.no/aktuelt/korona-pa-fjeldberg/

Sist oppdatert: 15. desember 2020