Min side Meld fra
Kontakt oss

Åpen kulturskole på lørdager

Velkommen til åpen kulturskole i høst. Hver lørdag fra 14. oktober til og med 2. desember kan du komme og prøve flere spennende aktiviteter på Kulturskolen i Fredrikstad – helt gratis!

Har du barn som vil utforske sin kreative side, lære nye ferdigheter, eller bare ha det gøy med kunst og kultur? På Kulturskolen blir det aktiviteter for både små og store.

Hver lørdag er det forskjellige aktiviteter og program. Sjekk ut Kulturskolens Facebook-arrangementer for mer informasjon, eller se detaljert program nedenfor. 

Lørdag 2. desember 

  • 12:00 - 15:30 Linotrykk med Madeleine og Susanne (fra 4 år)
  • 12:00 - 13:00 Tuko Pamoja Brasil workshop (for alle)
  • 12:00 - 12:45 Hip hop med Maxim (6 til 9 år)
  • 12:30 - 13:15 Babysang med Christine (fra 6 til 18 mnd)
  • 13:00 - 13.45 Sirkus med Frida (fra 6 år)
  • 14:00 - 15:00 Fløyteensemble for ungdom og voksne med Christine
  • 14:00 - 15:00 Teaterverksted med Ragnhild
  • 14:00 - 15:00 Sirkus for voksne nybegynnere og erfarne elever fra 5.trinn

Speideren har kafé med enkel bevertning.

Om verkstedene 

Linotrykk med Madeleine og Susanne

Dette er et verksted som er åpent for alle! Vi har et visst antall plasser fordelt mellom de yngre barna (4-6 år) i følge med en foresatt ved behov og de som
har litt mer motoriske ferdigheter (7år+). Barna får lage nydelige linotrykk på papir eller stoff. Her er det uendelig med muligheter med maler kunstnerne har forberedt og eksempler på hvordan du kan kombinere og farge dem etter ønske. Verkstedet er først og fremst for barna men er det god kapasitet så kan voksne også få prøve seg!


Babysang med Christine (6 til 18 mnd)

Musikksamling med baby tar utgangspunkt i kommunikasjonen vi har med barna fra de er født, gjennom sang, lyder og tonefall, kroppsspråk og bevegelse. Musikalitet er en egenskap vi blir født med, og noe vi helt naturlig tar i bruk når det etableres en tilknytning mellom barn og voksen. Musikksamlingen inneholder aktiviteter som styrker denne tilknytningen, og dermed kan gi foreldre og barn gode opplevelser sammen med både latter, undring og ro. I samlingen blir det en variasjon av sang, rim og regler med bevegelse, dans og spill på instrumenter. Musikkaktiviteter er bra for både språk og motorikk! Forskning viser at musikk aktiviserer store deler av hjernen, og styrker barnets læring og generelle
utvikling.

Babysang vil foregå i 3. etasje på kulturskolen. Du kan ta med barnevognen opp i heisen som befinner seg i gangen på venstre side før inngangen til foajeen.

Sirkus med Frida (fra 6 år)

Her kan du prøve forskjellige sirkuskunster og utfolde deg sammen med dyktige lærere som også er ekte sirkusartister. Sirkus som aktivitet er gøy, skaper mestring og inspirerer til samarbeid. Barna vil få prøve ting som sjonglering, tissue (stoff man klatrer og gjør øvelser i), akrobatikk og trapes. Frida vil holde litt varierte aktiviteter fra gang til gang og oppfordrer derfor de som kan til å delta på flere lørdager!

Sirkus for Voksne nybegynnere og erfarne elever fra 5. trinn

Har du en sirkusartist inni deg? Ingen forkunnskaper kreves, men her må du tørre å prøve noe nytt! På denne timen er nysgjerrige voksne velkomne
sammen med viderekomne elever, altså barn fra 5. trinn og oppover som har prøvd sirkus før. Her vil du få prøve sjonglering, akrobatikk, stylter, trapez og
tissue. Man vil få utfoldet kreativiteten og oppleve mestringsfølelse!

Adresse: Dokka 3B, Kråkerøy. 


Velkommen til åpen kulturskole! 

Sist oppdatert: 10. november 2023